kulisfy

Uzman
Merhaba,

Arayüzünü sevdiğim için sürekli Zorin OS veya Fedora yükleyip geri silmek zorunda kalıyorum. Sistem boşta olmasına rağmen pencere hareket ettirirken bile takılmalar yaşanıyor. Pencere hareketlerinde minik minik donmalar veya Discord'da bir arkadaşımın DM'ine veya sunucuya geçiş yaptığımda donmalar ve takılmalar oluyor. Wayland ve kapalı kaynak NVIDIA sürücülerini kullanıyorum. Oyun testi yapacaktım, gel gör ki OBS'de "Kayıt için en iyi hale getir" deyip "Devam" dedikten sonra bilgisayardan, Windows'ta Genshin Impact'i Ultra ayarlarda oynarken gelmeyen fan sesleri gelmeye başladı. Sistem monitöründe ekran kartım görünmüyor. Nereden bakabilirim kullanım değerlerine ve sıcaklığına? Linux çok fazla sorun çıkarıyor, herhangi bir önerisi olan var mı? FurMark testine sokacaktım, FurMark'ın ayar menüsünde fan sesleri coşuyor, testi başlatınca ise siyah ekranda kalıyor.

Not: Windows'ta hiçbir sorun yaşamayan sistem, neden Linux'te bu kadar saçma donma ve kasma sorunları çıkarıyor? Oysaki insanlar Linux'u patates bilgisayarlar için övmüyor mu?

(Lütfen GNOME dışında farklı bir masaüstü ortamı önermeyin konunun başındada dediğim gibi GNOME'u seviyorum farklı bir masaüstü ortamı tercih edemem.)

Sistemim:
  • Intel i5 12400F
  • ASUS Dual RTX 4060
  • 32 GB RAM
  • 500 GB SSD

Son düzenleyen: Moderatör:
Pencere hareketlerinde minik minik donmalar
Triple Buffer ozelligi fedora 41 ile gelecek, eger milisaniyelik glitchleri diyorsaniz duzelecek insallah.
Discord'da bir arkadaşımın DM'ine veya sunucuya geçiş yaptığımda donmalar ve takılmalar oluyor.
Electron rezalet bir altyapi fakat bu yasanan Windows ile farkli bir deneyim mi?
FurMark testine sokacaktım, FurMark'ın ayar menüsünde fan sesleri coşuyor, testi başlatınca ise siyah ekranda kalıyor.
Normal degil.

Simdi sunu sorayim, sahipli driveri kullandiginizdan emin misiniz?

Sistem monitoru normal, bazi firmalar Linux uzerine entegrasyonunu saglamayabiliyor kullanimlarin.

Hic Ubuntu denediniz mi?

Not: Windows'ta hiçbir sorun yaşamayan sistem, neden Linux'te bu kadar saçma donma ve kasma sorunları çıkarıyor? Oysaki insanlar Linux'u patates bilgisayarlar için övmüyor mu?
Ben her sey icin ovuyorum ve hem is hem de ev cihazlarimda kullanip, ustune oyun oynuyorum.

Yok hocam daha kötü oldu hatta galiba.

Electron rezalet bir altyapi fakat bu yasanan Windows ile farkli bir deneyim mi?

Evet çok feci takılıyor.

Simdi sunu sorayim, sahipli driveri kullandiginizdan emin misiniz?

Bir terminal komutu varsa çıktı atabilirim Zorin OS en son sürüm kapalı kaynak driverları kuruyor diye biliyorum.

Zorin zaten Ubuntu tabanlı değil mi?

Yok hocam daha kötü oldu hatta galiba.

Evet çok feci takılıyor.

Bir terminal komutu varsa çıktı atabilirim Zorin OS en son sürüm kapalı kaynak driverları kuruyor diye biliyorum.

Zorin zaten Ubuntu tabanlı değil mi?
Cunku X11 slutter yapmasiyla meshurdur.

Ilginc.

inxi programini kur sudo hebele inxi diye, sonra inxi -Gx yaz ve ciktiyi at. Baska yollarla da bakiliyor da bu program pek cicidir kalsin kenarda.

NVIDIA-smı has failed because it couldn't communicate with the NVIDIA driver. Make sure that the latest NVIDIA driver is installed and running.
Zorin otomatik olarak kuramamışmı acaba? Ama NVIDIA'nın programı var.
Eh ben biliyordum boyle olacagini :rofl:

Update Manager programini calistir, additional driversa gel, fotograf at.

Cunku X11 slutter yapmasiyla meshurdur.

Ilginc.

inxi programini kur sudo hebele inxi diye, sonra inxi -Gx yaz ve ciktiyi at. Baska yollarla da bakiliyor da bu program pek cicidir kalsin kenarda.
Graphics:
Device-1: NVIDIA vendor: ASUSTeK driver: N/A bus-ID: 01:00.0
Display: wayland server: X.Org v: 1.22.1.1 with: Xwayland v: 22.1.1
compositor: gnome-shell v: 43.9 driver: X: loaded: modesetting,nouveau
unloaded: fbdev,vesa gpu: N/A resolution: 1920x1080~60Hz
OpenGL: renderer: llvmpipe (LLVM 15.0.7 256 bits)
v: 4.5 Mesa 23.2.1-1ubuntu3.1~22.04.3 direct render: Yes

Eh ben biliyordum boyle olacagini :rofl:

Update Manager programini calistir, additional driversa gel, fotograf at.
1743276558566.webp