Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız, Mercedes kullanmak yerine tosbağaya binmek gibi... Web sitelerini düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi' zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Aktif olarak kullandigim yazilimlari paylasmak istedim. Ozgur yazilim olup olmamasi benim icin cok onemli degil, islevsel bulduklarimi kullanıyorum.
Dagitim: Debian 12 Stable - GNOME 43 - Wayland.
Audacious: Muzik oynatma yazilimi. Digerleri kadar saçma olmadigi icin tercih ediyorum.
Bulk Rename: Dosyalari toplu olarak isimlendirmeme yariyor.
CoolerControl: Sistemdeki sicaklik ve kullanim oranlarini raporluyor. Servis olarak otomatik calistigi icin gecmisi de gorebiliyorum. Ayrica uyumlu cihazlarda fan kontrolu de...
Vesktop => Discord Client (Windows için Vencord kullanmanız daha iyi olabilir) , CSS özelleştirmesi - eklenti desteği v.b. avantajları var.
Jetbrains Rider => Visual Studio alternatifi olarak kullanıyorum , Cross platform & Avalonia ile beraber geliştiriyorum.
Git , Github , Github Desktop , Cursor => Yazılım v.b.
SQLiteBrowser => Basit DB işlemleri için kullanıyorum
yt-dlp , ffmpeg => Medya işlemleri v.b.
MPV => Gelişmiş medya oynatıcısı
Jellyfin MPV Shim => Jellyfin sunucularından izlenilen videoyu MPV ile açma - upscale ederek oynatma v.b. destekli , örneğin anime4k
Steam , Heroic...
Lutris: Eski oyunları oynamak için.
Xfce terminal: Basit özelleştirmeleri grafik arayüzünden yapmamı sağlıyor terminal için.
PPSSPP: Flatpak üzerinden eski PSP oyunlarını oynamak için kullanıyorum.
Aria2: Paralel indirmeyi destekleyen güzel bir terminal bazlı IDM alternatifi (IDM alternatifi tam olmayabilir belki).
Only Office: Tüm ofis işlerimi oradan hallediyorum.
Firefox: Betterfox ile birlikte kullanıyorum hızlı bir deneyim sunuyor.
Scrivano: El yazısı şeklinde notlar almayı sağlıyor. Lazer işaretleyici gibi güzel özellikleride var.
Blackbox: Şık bir GTK terminali.
GNOME Boxes: QEMU kullanan pratik bir sanal makine uygulaması.
FlatSeal: Flatpak uygulamalarının izinlerini kontrol edebileceğiniz bir uygulama.