Aktif olarak kullandigim yazilimlari paylasmak istedim. Ozgur yazilim olup olmamasi benim icin cok onemli degil, islevsel bulduklarimi kullanıyorum.
Dagitim: Debian 12 Stable - GNOME 43 - Wayland.
Audacious: Muzik oynatma yazilimi. Digerleri kadar saçma olmadigi icin tercih ediyorum.
Bulk Rename: Dosyalari toplu olarak isimlendirmeme yariyor.
CoolerControl: Sistemdeki sicaklik ve kullanim oranlarini raporluyor. Servis olarak otomatik calistigi icin gecmisi de gorebiliyorum. Ayrica uyumlu cihazlarda fan kontrolu de...
Vesktop => Discord Client (Windows için Vencord kullanmanız daha iyi olabilir) , CSS özelleştirmesi - eklenti desteği v.b. avantajları var.
Jetbrains Rider => Visual Studio alternatifi olarak kullanıyorum , Cross platform & Avalonia ile beraber geliştiriyorum.
Git , Github , Github Desktop , Cursor => Yazılım v.b.
SQLiteBrowser => Basit DB işlemleri için kullanıyorum
yt-dlp , ffmpeg => Medya işlemleri v.b.
MPV => Gelişmiş medya oynatıcısı
Jellyfin MPV Shim => Jellyfin sunucularından izlenilen videoyu MPV ile açma - upscale ederek oynatma v.b. destekli , örneğin anime4k
Steam , Heroic...
Lutris: Eski oyunları oynamak için.
Xfce terminal: Basit özelleştirmeleri grafik arayüzünden yapmamı sağlıyor terminal için.
PPSSPP: Flatpak üzerinden eski PSP oyunlarını oynamak için kullanıyorum.
Aria2: Paralel indirmeyi destekleyen güzel bir terminal bazlı IDM alternatifi (IDM alternatifi tam olmayabilir belki).
Only Office: Tüm ofis işlerimi oradan hallediyorum.
Firefox: Betterfox ile birlikte kullanıyorum hızlı bir deneyim sunuyor.
Scrivano: El yazısı şeklinde notlar almayı sağlıyor. Lazer işaretleyici gibi güzel özellikleride var.
Blackbox: Şık bir GTK terminali.
GNOME Boxes: QEMU kullanan pratik bir sanal makine uygulaması.
FlatSeal: Flatpak uygulamalarının izinlerini kontrol edebileceğiniz bir uygulama.