5707

Başarılı
Makaleler
4
Linux istenildiği gibi ayarlanabildiğinden bu şeyleri sevenler tarafından kullanılması gerekirken tercih edilmiyor. Bu yönde grafik arayüzlerini bir uygulamadan ayarlama girişimleri oldu mu? Uçbirim ve GitHub ile haşır neşir olunuyor bu yapılırken. Neden tutmadılar?
Ben Linux'u kasma hissi yüzünden bıraktım genel Linux sıkıntıları ile değerlendirmiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arayüz düzenlemek çok kolay DE'lerde. KDE ve GNOME, Cinnamon/XFCE/MATE gerekli araçları veriyorlar. WM'lerde durum scriptinge geçtiği için o bayağı zor. Tutmamasının sebebi tabanları olabilir. En çok kullanılan WM'ler Hyprland hem de Sway çok hızlı gelişiyorlar, sürekli yeni özellikler ekleniyor ki GUI projeleri varsa eskiyebiliyor. GUI uygulamalarını maintain etmek pek kolay değil.

WM'lerde durum scriptinge geçtiği için o bayağı zor.
Çok basit bir işlemi zor yapıyorlar. Python ile GTK temalı bir uygulama yapacaklar. Belirli ayarlar zaten mutlaka olması gerekiyor. Hyprland config dosyasında o belirli ayarlar dışındakileri kullanıcıya uygulama üzerinden soracak. Config dosyası hazır olunca da uygulama otomatik dosyaları konumlarına atacak. Olacak, bitecek. Ben yapacağım en sonunda artık bunu, valla.

GTK ayrı, QT ayrı, Electron aynı. Hepsine ayrıca ayar çekmek lazım. Zorlanıyorsanız en başından WM kullanmamanız lazım, WM'nin amacı kolay kurulum değil yüksek kişiselleştirilebilirlik.

GTK ayrı, QT ayrı, Electron aynı. Hepsine ayrıca ayar çekmek lazım. Zorlanıyorsanız en başından WM kullanmamanız lazım, WM'nin amacı kolay kurulum değil yüksek kişiselleştirilebilirlik.
Demek istediğimi biraz yanlış anladınız. Temel, basit bir konfigürasyon oluşturmaya yarayacak bir uygulamadan bahsetmiştim. Qt için Hyprland’de, qt5wayland, qt5ct ve bununla ilgili konfigürasyon dosyasına kodlar ekleniyor. Bunları daha hızlı yapmak için bir uygulama olabilir mesela.