Giriş

Kelimeleri yanlış mı yazıyorsunuz? Unutkan biri misiniz? Hava atmayı sever misiniz? Bunların hepsi evet ise bu program tam size göre.

Aşırı derecede değişik ve saçma bir kurulumu olmasından dolayı, bunun için bir rehber yapmaya karar verdim. Sitesinde bile doğru düzgün anlatmıyor. Ama kurduğunuzda çevrimdışı olarak havalı bir sözlüğünüz olacak.

rofi14.webp

Rehber

1)
İlk yapmanız gereken şey paket yöneticinizden Rofi adlı programı indirmek olmalı, bunun çalışması için lazım olan bir kısım.

rofi1.webp

2) GitHub - metwse/rofi-tdk.sh: Rofi için Türkçe sözlük adresine gidip Rofi TDK dosyalarını indirin. Kod kısmından zip olan kısmı, releases kısmından da veri tabanını indirin.

rofi2.webp

rofi3.webp

3) Veri tabanını home klasörünüzün dışında bulunan var kasörünün içine atın. Sistem dosyası olduğundan dolayı yönetici haklarıyla açmayı unutmayın.

rofi4.webp

rofi5.webp

4) İndirdiğiniz zip dosyasındaki rofi-tdk.sh içeren klasörü istediğiniz bir yere çıkartın. Aslında kurulum bitmiş gibi bir şey. Ama her seferinde sh dosyasına gelip uçbirim ile açmak bayağı saçma olurdu. O yüzden sonraki adımı da izlemenizi tavsiye ediyorum.

rofi6.webp

rofi7.webp

5) Bir başlatıcı oluşturun, sonra rofi-tdk.sh dosyasına giden tam konumu o başlatıcıya yazın (örnek: home/kullanıcıadın/indirilenler/rofi-tdk.sh-main/rofi-tdk.sh). Başlatıcıyı kişileştirin ve kaydedin.

Eğer uygulama menüsünden oluşturduğunuz başlatıcıya ulaşmak isterseniz .local/share/applications/ konumuna başlatıcıyı bırakın.

rofi8.webp

rofi9.webp

rofi10.webp

rofi11.webp

rofi12.webp

rofi13.webp

Bitiriş

Artık uygulama menüsünden kolayca ulaşabileceğiniz havalı çevrimdışı bir TDK sözlüğünüz var. Bence bayağı işe yarar bir program. Rehberimiz bu kadardı, iyi günler diliyorum. ;)

Son düzenleme: