Merhaba öncelikle iyi akşamlar lise 1 öğrencisiyim(9.sınıf) gelecek sene inşallah lise 2'ye geçeceğim. Öncelikle ortaokulda gayet başarılı ilerliyorken 8.sınıfta dersleri iyice saldım ve bu sebepten dolayı berbat bir lisedeyim. Şu anda okuduğum lisede okul birincisiyim ama bu birincilik beni hiç mutlu etmiyor. Çünkü öğrencilerin başarısızlığı nedeniyle sınavların kolaylığı benim için ne kadar iyi olsa da diğer okullardaki öğrencilere göre ne kadar haksız bir birincilik olduğu beni çok üzüyor. Kısacası kendimi yetersiz görüyorum her zaman. Ayrıca okulumdaki öğretmenlerin bazı konuları hatta müfredattaki bütün konuları yüzeysel anlatıyor olmaları da çok üzüyor. Açıkçası ne yapacağımı bilmiyorum. Ailemi gururlandırmak beni çok mutlu ediyor ama bu okuldaki birinciliğimden ailemin mutlu olması da beni çok üzüyor. Çünkü hiçbir şey bilmiyorlar böyle bir okulda her şeyin ne kadar basit olduğunu. Kafam hep çok karışık. Çoğu yakınım daha 9.sınıfsın bu kadar kasmanın bir anlamı yok diyor. Ama yine de bu doğru mu bilmiyorum. Yani kafam çok karışık. Benden yaşça büyük abilerim yardımcı olursa çok mutlu olurum.
Detaylar
Kim cevapladı?Kötü dediğin lise nasıl bir lise?Merhaba öncelikle iyi akşamlar lise 1 öğrencisiyim(9.sınıf) gelecek sene inşallah lise 2'ye geçeceğim. Öncelikle ortaokulda gayet başarılı ilerliyorken 8.sınıfta dersleri iyice saldım ve bu sebepten dolayı berbat bir lisedeyim. Şu anda okuduğum lisede okul birincisiyim ama bu birincilik beni hiç mutlu etmiyor. Çünkü öğrencilerin başarısızlığı nedeniyle sınavların kolaylığı benim için ne kadar iyi olsa da diğer okullardaki öğrencilere göre ne kadar haksız bir birincilik olduğu beni çok üzüyor. Kısacası kendimi yetersiz görüyorum her zaman. Ayrıca okulumdaki öğretmenlerin bazı konuları hatta müfredattaki bütün konuları yüzeysel anlatıyor olmaları da çok üzüyor. Açıkçası ne yapacağımı bilmiyorum. Ailemi gururlandırmak beni çok mutlu ediyor ama bu okuldaki birinciliğimden ailemin mutlu olması da beni çok üzüyor. Çünkü hiçbir şey bilmiyorlar böyle bir okulda her şeyin ne kadar basit olduğunu. Kafam hep çok karışık. Çoğu yakınım daha 9.sınıfsın bu kadar kasmanın bir anlamı yok diyor. Ama yine de bu doğru mu bilmiyorum. Yani kafam çok karışık. Benden yaşça büyük abilerim yardımcı olursa çok mutlu olurum.
Anladım. Peki insanlarla bir sorunun var mı genel olarak?İmam hatip lisesi, çok düşük OBP ile alıyor. LGS de 330 puan yaptım ama puanımın yettiği çoğu lisenin çok uzak ilçelerde olmasından dolayı tercihi en yakın gidebileceğim liseye yaptım. O da imam hatip lisesiydi.
Anladım. Peki insanlarla bir sorunun var mı genel olarak?
Okuldaki öğrencilerle mi? Yani yok çoğu zaman samimiyet kurmamaya çalışıyorum. Aslında kibirli bir insan değilim ama okuduğum lisedeki öğrencilerin gerçekten çok saf olduğunu düşünüyorum. Her gün en ön sırada hocaların saçma sapan şakalarına yalandan sırıtarak ve teneffüste öğrencilerin tahtadan açtığı boş videoları izleyerek geçiriyorum.
Merhabalar, 1 ay gibi bir süre kaldı. Artık 9. sınıf için yapacak çok bir uğraşınız kalmadı ama yaz tatilinde eğer ders çalışacak olursan bence tekrar amaçlı bir 9. Sınıf matematik kitabı bitirmelisin.
Özellikle TYT için gelecekte işinize çok yarayacak bir hamle olur. Ben 12. Sınıf olarak hala 5-10 arası bir net yapıyorum TYT Matematik için ve bu kötü.
Onun haricinde sınavlardan iyi not almaya bakın zaten seçeceğiniz alana göre çalışacağınız ve göreceğiniz dersler belli olacak zaten. 9-10 Matematiği sıkı tuttuktan sonra gerisi gelir diye düşünüyorum, rahat olmak da gerek ama çok rahatlık gelecekte sizin için iyi olmayabilir.
Özellikle TYT için gelecekte işinize çok yarayacak bir hamle olur. Ben 12. Sınıf olarak hala 5-10 arası bir net yapıyorum TYT Matematik için ve bu kötü.
Onun haricinde sınavlardan iyi not almaya bakın zaten seçeceğiniz alana göre çalışacağınız ve göreceğiniz dersler belli olacak zaten. 9-10 Matematiği sıkı tuttuktan sonra gerisi gelir diye düşünüyorum, rahat olmak da gerek ama çok rahatlık gelecekte sizin için iyi olmayabilir.
Okuldaki öğrencilerle mi? Yani yok çoğu zaman samimiyet kurmamaya çalışıyorum. Aslında kibirli bir insan değilim ama okuduğum lisedeki öğrencilerin gerçekten çok saf olduğunu düşünüyorum. Her gün en ön sırada hocaların saçma sapan şakalarına yalandan sırıtarak ve teneffüste öğrencilerin tahtadan açtığı boş videoları izleyerek geçiriyorum.
O kadar da kötü değil gibi. Yanlış anlama derdini küçümsemiyorum. Hangi okulda olduğunun çok önemi yok. Önemli olan iyi arkadaşların olması, derslerine iyi çalışman ve YKS'ye iyi hazırlanman. Bu 3'üde tamamken hangi okulda olduğunun ne önemi var.
Ayrıca eğer düzgün insanlar varsa arkadaş edinmen iyidir. Her şey ders notu değil. Mesela benim arkadaşım diyelim X lisesine gidiyor 300 küsur puanla ben Y lisesine gidiyorum 400 küsur puanla ama bunun bir önemi yok çünkü iyi anlaşabiliyorum.
O kadar da kötü değil gibi. Yanlış anlama derdini küçümsemiyorum. Hangi okulda olduğunun çok önemi yok. Önemli olan iyi arkadaşların olması, derslerine iyi çalışman ve YKS'ye iyi hazırlanman. Bu 3'üde tamamken hangi okulda olduğunun ne önemi var.
Peki ne yapmalıyım? Şu anda amacım okul birinciliği mi olmalı yani 9-10'u birincilikle tamamlayıp 11.sınıfta mı artık çalışmaya başlayayım. Yani amacım bu mu olmalı.
Üniversite hedefine göre değişir. Ne olmayı planlıyorsun?Peki ne yapmalıyım? Şu anda amacım okul birinciliği mi olmalı yani 9-10'u birincilikle tamamlayıp 11.sınıfta mı artık çalışmaya başlayayım. Yani amacım bu mu olmalı.
İstediğin meslek nedir?Peki ne yapmalıyım? Şu anda amacım okul birinciliği mi olmalı yani 9-10'u birincilikle tamamlayıp 11.sınıfta mı artık çalışmaya başlayayım. Yani amacım bu mu olmalı.
Yeni konular
-
-
-
-
-
Elektronik Crucial 8 GB DDR5 5600 MHz CL46 laptop RAM 2.299 TL
- mortem.dll bulunamadı
-