Daha yolun çok başındasın. Kendini sakın fazla kasma çünkü yüksek tempo 4 sene sonra seni daha da kötü duruma düşürebilir.

Sadece şunu diyebilirim okulda birinci olup rehavete kapılmaman çok iyi. Benim de bazı arkadaşlarım imam hatipte çok başarılı iken başka okula gelip sağlam tokat yedi derslerden. Bunun farkındalığı çok önemli.

Benim tavsiyem Antremanlarla Matematik gibi basit ve öğretici bir kaynak ile matematikte 4 işlem yeteneğini geliştirmek. Hem zamansız (müfredattan etkilenmeyen) bir kaynak hem de erkenden matematik pratiği geliştirmek o kadar iyi bir şey ki etkisini hemen hissedebiliyorsun. İlk başta 5+5 gibi çok basit sorular olsa da inan bu basit sorular bile senin işlem hızını olumlu bir şekilde etkileyecek. Yanlış sorularını da tekrar çözmeyi unutma. Matematik her zaman seni ileriye taşır. Şu an bile başka hiç bir şeyi bilmeyip sadece sınavda matematik çözerek eşit ağırlıkta neredeyse derece yapabiliyorsun. Sayısalda da çok iyi üniversitelere girebiliyosun. Fakat matematik düşünüldüğü kadar zor bir ders değil.

Onun dışında okulunun kötü olduğunu düşünürsen sana zehir olmaya başlar bir süre sonra ve hayatından hiç bir şey anlamazsın. Bırak keyif almaya çalış. (Tabi ki dersleri bozmadan) İmam Hatipler zaten etkinlik ve öğretmen kalitesi olarak torpilli oluyor genelde. Meslek derslerini de fazla ihmal etmemeni öneririm zaten hocalar çok zorlamaz genelde. Çünkü kredileri yani ders saatleri çok yüksek olduğu için ortalamayı ciddi oranda etkiliyor.

Son olarak şunu diyebilirim, her gün eve gelip yarım saat bir saat bile o gün yaptıklarını tekrar etsen ve bahsettiğim kitabı çözsen 12. Sınıfa kadar çok rahat bir şekilde gelebilirsin. Tek sorun olabilecek şey şu an yeni bir müfredat gördüğünüz için üniversite sınavının yapısı halen belirsiz. Fakat sen zaten 9'dan 12'ye düzenli bir şekilde çalışarak geleceğin için ve sınavda da müfredat dışı soramayacakları için sınav nasıl olursa olsun yapabileceksin zaten.

Onun dışında başka bir sorun olursa memnuniyetle yanıtlayabilirim.

Daha çok erken strese girip bunları düşünmek için, inan çok erken. Yapabileceğin en iyi en doğru şey müfredatta ne varsa, sana anlatılan konu neyse ona çalış, sağlam öğrenmeye çalış. Başka bir şey yapmana inan gerek yok. Yazın da tadını çıkar. Ayrıca biraz rehavet de yerine göre kötü değildir, ne güzel (dediğine göre) bedavadan birincilik işte. Yarın birincilik kontenjanından bir yere girersin daha iyi olur. Şimdiden kendini böyle yersen 3 seneye bitersin. Ayrıca 3 sene böyle şeyler için çok uzun zaman, daha çook şey değişir.

İmam hatip mezunu olduğunda yine ilahiyat bölümünden devam edeceksen işlediğiniz konularla ilgili makaleler veya kitap okumaya özen göster, karşıt görüşleri de araştır her gelen bilgiyi mutlak olarak kabul etme, o konularla ilgilenen profesörleri oku ve takip et (ihtisas sahibi olmayan şarlatanları kâle alma)
He diyorsan ki "Ben bu bölümden devam etmeyeceğim yahut sadece üniversiteye hazırlık için soruyorum." Ders tekrarı ve bol bol test çöz. İnternet ortamında birçok pdf testler var onlardan yararlanabilirsin. Asıl eğitim üniversitede lise eğitimi onun yanında basit uygulamalar olarak kalıyor.