Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

barış55

Becerikli
Yer
Ankara
Bu yıl lise (ortaöğretim) KPSS'ye gireceğim. Aldığım puan kaç yıl boyunca geçerli kalıyor? Çalışmaya ne zaman başlamam lazım? Üniversite okumam konusunda tercih veya atanma durumunda bir engel/destek oluyor mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
2 yıl geçerli olur. Üniversite konusunda herhangi bir desteği olmaz. Atanma durumunda yüksek puan almanızda KPSS P94 türünde sizi öne çıkarır.

Ne zaman isterseniz o zaman başlayın.
Atanmadan üniyi bitirmemeni siddetle tavsiye ederim. Çünkü üniversiteyi bitirdigin an 85 ile baslayan puanlarla atanilabiliyor. Bazi ozel gereksinimli ilanlar haric tabii ki saglik gibi mesela bunlarin puani dusuk.

Meslek liseliyim elektrik elektronik şu an kamu alanında staj yapıyorum ve burada da + puanım varmış sanırım üniversite okuma olarak da sınava çok az çalıştım ve geç başladım Ankara içinde bir yer gelmesi zor iki yıllık ve şehir dışıda bilmiyorum değer mi? Ama KPSS için umutluyum bakalım onu sağlama almam lazım.

Meslek liseliyim elektrik elektronik şu an kamu alanında staj yapıyorum ve burada da + puanım varmış sanırım üniversite okuma olarak da sınava çok az çalıştım ve geç başladım Ankara içinde bir yer gelmesi zor iki yıllık ve şehir dışıda bilmiyorum değer mi? Ama KPSS için umutluyum bakalım onu sağlama almam lazım.
Meslek lisesi mezunu olduğun için TYT'de ek puan alıyorsun. Sadece kendi alanındaki bölümler için.