Uranos

Üstün
Yer
Adana
Merhaba, üniversite okumayı düşünmüyorum. Şimdiden kendime iş bakmaya başladım, asgari ücret alabileceğim masa başı iş ne önerirsiniz? Amcam İstanbul'da Türk havayollarında pilot havalimanında yapabileceğim bir iş var mıdır? Normalde Adana'da yaşıyorum ama kardeşim lise kazanırsa İstanbul'a yerleşeceğiz daha kolay iş bulurum muhtemelen.

Son düzenleme:
Lise KPSS'ye girip devlete atanmaya çalışman iyi olabilir. İstanbul'da zabıtalık yapabilirsin. İlla masa başı olsun dersen küçük dükkanlarda muhasebeci olarak belki çalışabilirsin, arkadaşım yapıyordu böyle bir şey ama detay bilmiyorum.

Masa başı değil de kasa başında kasiyerde olabilirsin belki. Bence en mantıklı şey üniversite okumak istemiyorsan KPSS ile bir şeyler yapmaya çalışmak olabilir.

Kolay ve basit bir iş bulmak zor bu devirde.
Düzgün imkan, hak ve koşullara sahip bir iş bulmak şans işi oldu artık.
Ya meslek öğreneceksin ya da kalifiyeli bir iş edinmek için kendini yetiştirerek diploma alacaksın.

Belli bir yeteneğin yok ise (grafiker, program, yazılım vb bilgisayar uygulamaları...) Kimse masa başında oturman için ücret ödemez. Bunun yanında müşteri hizmetleri istisnadır onlarca deneyim ve minimum ön lisans belgesi istiyorlar. Bizzat 2 3 yıl girmeyi denemiş ve araya torpil sokmaya çalışmış biri olarak söylüyorum binlerce kişinin başvurduğu ilanlarda öne çıkmanız statü açısından zor. Masa başı tercih etme sebebiniz eğer keyfi ise size tavsiyem zanaatkar işlere yönelmeniz. Bunun dışında kasiyerlik, mağaza personeli ve kurye gibi meslekler de tercihiniz olabilir.

SEGEM sınavlarına girip sigortacılık belgesi alabilirsiniz. 4 5 ayda bir sınav oluyor. Ben de işime yarar diye girmiştim ama kullanma fırsatım olmadı o belgeyi. Almaktan zarar gelmez. Soruların da internette çoğu mevcut.

Merhaba, üniversite okumayı düşünmüyorum. Şimdiden kendime iş bakmaya başladım, asgari ücret alabileceğim masa başı iş ne önerirsiniz? Amcam İstanbul'da Türk havayollarında pilot havalimanında yapabileceğim bir iş var mıdır? Normalde Adana'da yaşıyorum ama kardeşim lise kazanırsa İstanbul'a yerleşeceğiz daha kolay iş bulurum muhtemelen.

@TırcıDerler?

Herkes masabaşı rahat iş istiyor hocam inanılmaz sıkışıklık var bu sektörde herkes beyaz yaka olursa mavi yaka işini kim yapacak.