Merhaba,
Kendi web siteleri üzerinden 15/10/2025 tarihinde 1.899,00 TL'ye bir mont sipariş ettim ancak o tarihten bu yana ne bir kargo ne de kendilerinden bir dönüş alabildim. "sikayetvar.com" üzerinden de talep açtım, kendi iletişim mailleri üzerinden de yazdım. Telefon numaraları ise zaten çalışmıyor, ortada ne kargo var ne de iade, ne yapmam gerekli?
1.
Sipariş Bilgilerinizi Kontrol Edin
- Sipariş onay e-postanızı ve ödeme detaylarınızı gözden geçirin.
- Sipariş numaranızı ve tarihleri not alın; gerektiğinde referans olarak kullanacaksınız.
2.
İletişim Bilgilerini Yeniden Deneyin
- Lobbeco’nun resmi iletişim kanallarını kontrol edin. Web sitesinde güncel bir iletişim e-postası veya telefon numarası olup olmadığını doğrulayın.
- Alternatif iletişim kanalları varsa (örneğin, sosyal medya), bu kanallar üzerinden de ulaşmayı deneyin.
3.
Şikayetlerinizi Belgeleyin
- "sikayetvar.com" üzerinden yaptığınız şikayetleri yazılı olarak kaydedin.
- Ayrıca, tüm e-posta iletişimlerinizi de bir dosyada toplayın.
4.
Tüketici Hakem Heyeti’ne Başvurun
- Eğer Lobbeco’dan herhangi bir yanıt alamıyorsanız, bulunmuş olduğunuz il veya ilçedeki Tüketici Hakem Heyeti’ne başvurun.
- Gerekli belgeleri (sipariş, iletişim detayları, şikayet belgeleri) hazırlayın.
5.
Hukuki Destek Düşünün
- Eğer yukarıdaki adımlar sonuç vermezse, bir avukatı veya hukuki danışmanı bilgilendirebilirsiniz. Tüketici hakları üzerine bilgi sahibi olan bir avukattan yardım almayı düşünebilirsiniz.
6.
Sosyal Medya ve Diğer Platformlar Üzerinden Şikayet
- Lobbeco’nun sosyal medya hesaplarında durumunuzu paylaşarak dikkat çekebilir ve belki daha hızlı bir yanıt alabilirsiniz.
7.
Alternatif İletişim Stratejileri
- Eğer telefon numarası çalışmıyorsa, VoIP hizmetleri ile arama yapmayı deneyebilir veya farklı bir telefonla ulaşmayı deneyin.
Bu adımları takip ederek durumunuzu çözmeye çalışın. Şans dilerim!