Makaleler
5
Merhabalar, Superlight 2 incelemiştim 1'ide incelemek istemiştim. Keyifli okumalar.

Tasarım ve Malzeme Kalitesi

Logitech G Pro X Superlight 1, minimal ama profesyonel bir tasarımla karşımıza çıkıyor. Deliksiz ve sade yapısı, hafiflikten ödün vermeden 63 gramlık bir ağırlık sunuyor. Elin içine oturan ergonomik yapısı sağ el kullanıcıları için optimize edilmiş. Mat yüzey, parmak izi bırakmıyor ve kayganlık yapmıyor. El terlemesinde dahi kontrolü kolaylaştırıyor.
Dip not: ''Elin içine oturan ergonomik yapısı sağ el kullanıcıları için optimize edilmiş.'' İleri geri tuşları solda yer aldığı için öyle dedim.

Alt kısmında bulunan büyük PTFE skatezler, yumuşak ve pürüzsüz bir kayma deneyimi sağlıyor. Tasarım genel olarak premium hissi veriyor. Superlight 1 modelinde çift tıklama sorunu zaman zaman yaşanıyor. USB dongle yine mouse’un alt kısmına yerleştirilebiliyor.

Tuş Hissi ve Ses Hissiyatı

Tuşlar tepkisel ve net bir hissiyat sunuyor. Click hissi yumuşak değil ama tatmin edici, özellikle sol/sağ klikler hassas ve düşük gecikmeli. Yan tuşlar rahat yerleştirilmiş, oynama veya boşluk hissi yok denecek kadar az. Scroll wheel hissi yeterli, ne çok sert ne çok yumuşak.

Switch olarak klasik mekanik anahtarlar kullanılmış. Bu anahtarlar uzun ömürlü ama zamanla "double-click" problemi çıkartabiliyor. Superlight 2’de bu sorun optik switchlerle çözülmüştü.

Dayanıklılık ve Malzeme Kalitesi

Plastik gövdesi sağlam, esneme yapmıyor. Uzun süreli kullanımlarda yüzeyde soyulma ya da parlama çok nadir. Skatezler kaliteli, zamanla aşınsa da kolay değiştirilebiliyor. Ancak terli kullanımda yüzeyde hafif matlaşma olabilir.

Şarj portu olarak Micro USB kullanılması önemli bir eksi. Hem fiziksel dayanıklılık açısından zayıf hem de pratiklik açısından çağ dışı kalıyor.

Sensörü ve Özellikleri

Superlight 1, HERO 25K sensör ile geliyor. Bu sensör hala oldukça başarılı ve profesyonel düzeyde oyun deneyimi sunuyor. Hassasiyet ve hız açısından üst düzey. Flick shot, hızlı hareket gerektiren durumlarda isabetli performans sunar.

Teknik Özellikler

• Maksimum DPI: 25.600 DPI
  • Maksimum İzleme Hızı: 400+ IPS
  • Maksimum İvme: 88G
  • Polling Rate: 1000 Hz
  • Kablolu / Kablosuz destek mevcut

Yazılım ve Özelleştirme

G HUB yazılımı ile DPI ayarları, tuş atamaları, yapılabiliyor. RGB desteği bulunmuyor ancak üzerinde küçük bir durum LED’i yer alıyor. Yazılım arayüzü kullanıcı dostu ve gelişmiş özelleştirme seçenekleri sunuyor. Ne yazık ki Superlight 2'de yer alan LOD ayarını yapamıyoruz.

Oyun Performansı

Superlight 1, özellikle FPS oyunları için mükemmel bir tercih. Hafifliği sayesinde ani yön değişimlerinde bilek yorgunluğu yapmıyor. HERO 25K sensörü ile istikrarlı, hızlı ve gecikmesiz tepki veriyor. Kablosuz bağlantı stabil ve neredeyse kablolu kadar hızlı.

Özellikle rekabetçi oyunlar oynayan oyuncular için, Superlight 1 düşük ağırlığı ve hassasiyetiyle rakipsiz sayılabilir.

Batarya ve Batarya Performansı

• Pil Ömrü: Tek şarjla 70 saate kadar kullanım sunuyor (RGB olmadığından enerji tüketimi düşük).
  • Şarj Süresi: Tam dolum yaklaşık 1,5 – 2 saat sürüyor.
  • Şarj Portu: Micro USB (eksi yön).

Kutu İçeriği

• Logitech G Pro X Superlight 1 :D
  • USB Dongle
  • Micro USB kablo
  • PTFE kapak (alt kısım için)
  • Grip Tape
  • Belgeler ve kullanım kılavuzu

Eksileri

• Micro USB şarj girişi
  • Zamanla olabilen double-click problemi
  • RGB yok (tercihe göre artı veya eksi)
  • Polling rate en fazla 1000 Hz

Kimler İçin Uygun?

• e-Sporcular
  • FPS ve rekabetçi oyun severler
  • Hafif ve yüksek hassasiyetli mouse arayanlar

Sonuç

Tasarımı, sensör performansı ve hafifliği ile hala tercih edilebilir. Ancak şarj portu (Micro USB) ve zamanla oluşabilecek çift tıklama problemi Superlight 2’ye geçmek için önemli nedenler olabilir.
Kendim 2 modelin arasında kalmış olsaydım Superlight 2'yi tercih ederdim.

Okuduğunuz için teşekkür ederim.