İnceleme Logitech G PRO X Superlight

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Operator
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 637
  • Etiketler Etiketler
    logitech

Operator

Başarılı
Superlight e-spor arenasının en ünlü farelerinden. Herhalde ilk çıktığı tarihte FPS oyuncularının %80'lik bir kısmı tarafından kullanılmış, tabiri caizse bu Gaming Fare sektöründe bir devrim yaratmış. Öne çıkan özellikleri;
  • Kablosuz kullanımda sıfır gecikme
  • Düşük ağırlığı
  • Düşük ağırlığa rağmen kaliteli bir kabuk(Shell)
  • Sensör performansı 3370'in en iyi kullanıldığı versiyonu dersek kesinlikle yanlış olmaz
  • Uzun süreler giden şarjı ki daha farklı fare tecrübelerimden söylemek isterim ki bu farenin şarj süresi inanılamaz farkla daha yüksek oluyor.

Fakat her üründe olduğu gibi bu ürününde bazı eksileri mevcut. Biraz bahsetmek gerekirse:
  • Skatez diye adlandırdığımzı farenin kaymasına yardımcı olan bu ürünler aşırı derecede dandik ve kalitesiz bu fiyatta nasıl böyle bilmiyorum
  • İnceleyenler olmuşsa bileceklerdir ilk üretilen ürünlerde çift tıklama sorunu zamanla gelişiyor
  • Yan Tuşlarının hissiyatı çok kötü
  • Küçük eller için boyutu büyük gelebilir

Kendi yorumuma gelirsek;

Zamanına göre üst düzey bir mouse belki fiyatını bile hak edecek seviyede ama şu an 2. versiyonu bile bu fiyatı hak etmiyor çünkü Fare piyasası genişledikçe Çinli üreticiler de katıldı ve onların ürettiği ürünler kalite, sağlamlık bakımından Logitech ile eşit derece ve neredeyse bazıları çok daha iyi. Benim önerim eğer yeni bir mouse alıyorsam onlara göz atmak olacaktır fakat şu gerçekliği göz önünde bulundurmakta yarar var: Razer ve Logitech bu işlerin Apple'ı gibi diyebiliri. Güvenilirlik ve garanti bakımından çok daha iyi iş çıkaracakları bir gerçek. En azından bir muhatap sahibi olursunuz. Net konuşmamak lazım ama ekonomik açıdan düşüncelerim bunlar. Biraz daha kesin alacaklara şunu tavsiye etmek isityorum: Fare skatelerini mutlaka değiştirin, büyük bir fark hissedeceksiniz. Mümkünse yeni versiyonunu alın, eski versiyonu alıyorsanız da double Click olayını takip edin, varsa değişim talep edin.

Logitech Onboard Memory programını kullanın, G HUB aşırı gereksiz yük bindiren bir program. Bu program ile hiçbir ekstra yükleme yapmadan DPI ayarlarınızı yapabilir şarj seviyesini görebilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Elinize sağlık.

İnceleme için elinize sağlık. Bence tasarımı hoş ve sade. Şarjının uzun gidiyor olması da güzel bir ayrıntı.

Ben bu mouse'u ilk çıktığından beri istiyorum, daha iyisi var o fiyata vs. konuları dönüyor ama MediaMarkt'da elime ilk aldığımda zaten dehşet güzel hissettiriyordu. Çoğu e-sporcu bu mouse'u kullanıyor halen.

Ellerinize saglik ama benim G502 bunun icinden gecer (!) 63 gramlik fare mi olur mus? Soyle 140gr olacak!

Kullanma sebepleri tamamen sponsorluk.

Bu parayı asla etmez normalde.

Bu paraya Deathadder V3 Pro var Bu mouseun bataryası dışında bir artısı olduğunu düşünmüyorum.

Kullanma sebepleri tamamen sponsorluk.

Bu parayı asla etmez normalde.

Bu paraya Deathadder V3 Pro var Bu mouseun bataryası dışında bir artısı olduğunu düşünmüyorum.
Hocam profesyonel fps oyuncularından bahsediyorsanız sponsorluk ile hiçbir alakası yok Fnatic gidip kendi mouse'unu çıkarttı mesela hangi oyuncusu kullanıyor ? neredeyse hiç biri o işler öyle ilerlemiyor.

Güzel inceleme olmuş. Bileşenlerim tamamen Logitech G PRO X ve Superlight, ekosistemi bu şekilde tamamladığım için pişman değilim. Farenin skatezlerini birkaç ay kullandıktan sonra Wraith ile değiştirdim. Daha iyi olduğunu söyleyebilirim, stokları gerçekten kötüydü. Ayrıca diğer bir tatsız durum kullandıkları switch kalitesi. Henüz bir sıkıntı yaşatmadı fakat olması durumunda "Omron switchleri değiştireceğim."

Bu aralıkta sağlam fare arayanlar Ninjutso Sora ve Lamzu farelere bakabilirler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…