Merhaba, günlük hayatta hem odamda hem salonda kullandığım hoparlörün incelemesini yazacağım keyifli okumalar.
Ürünün görseli;
Tasarım ve Ergonomi
Hoparlör sade ve şık bir tasarıma sahip. 5.1 ses sistemi sunan bu ses sistemi, hem şık hem de pratik bir kullanım sağlıyor. Kolonlar oldukça kompakt ve yer kaplamayan bir yapıya sahip. Subwoofer ise daha büyük ve bass üretimi konusunda oldukça güçlü. Tasarım olarak, uydu hoparlörleri duvara montaj edilebilir, masaya konabilir. Kabloları bana kısa geldi. Salonda kolonları dağıtırken kablo uzunluğundan sıkıntı yaşadım kendi odam küçük olduğu için böyle bir sorun yaşamadım.
Ses Kalitesi ve Performans
70W RMS ile sesin kalitesi ve sesin seviyesi tatmin edici. Sesi %40 civarlarından yukarıya çıkartamıyorum aşırı fazla geliyor. 5.1 Surround ses desteği, film izlerken ya da oyun oynarken daha derin bir ses alanı sunuyor. Subwoofer'ı özellikle beğendim, bass performansı oldukça güçlü ve derin. Ancak, bazen yüksek ses seviyelerinde tizler biraz daha baskın hale gelebiliyor. Genel olarak, sesin dengesi oldukça iyi, fakat daha kaliteli tizler ve orta frekanslar isteyen kullanıcılar daha yüksek segment ürünlere yönelebilirler.
Bağlantı ve Kurulum
Kurulumu oldukça basit. Tüm bağlantılar açık şekilde etiketlenmiş ve renklendirilmiş, böylece hatasız bir kurulum sağlanabiliyor. Kabloların uzunluğu bana yeterli gelmedi. Ses sistemini büyük bir alana yerleştirmeniz gerektiğinde sorun çıkartabilir almayı düşünürseniz uzunluğun yeterli olup olmadığını kontrol ederek alın bence.
Kullanım Kolaylığı
Ses kontrolü için, sağ ön hoparlörün üzerinde bulunan bir kontrol paneli kullanılıyor. Bu panel, ses açma/kapamayı ayarlamayı mümkün kılıyor. Bass ayarı ise Subwoofer'in üzerinde yer oluyor. Ancak, her kanal için ayrı bir kontrol seçeneği bulunmuyor, her kanal için ayrı bir kontrol yapmak isteyen insanlar için sorun olabilir. Uzaktan kumanda gibi ekstra özelliklerin eksikliği de bazı kullanıcılar için dezavantaj olabilir.
Kontrol panelinin yer aldığı kolon; Bass kontrolünün yer aldığı yer;
Artılar
- 5.1 Surround ses desteği
- Kolay kurulum ve bağlantı
- Uygun fiyat
Eksiler
- Uzaktan kumanda yok
- Ses kontrolcüsü ön sağ hoparlörde yer alıyor duvara sabitlemek isteyenler için sorun çıkarabilir
Sonuç
Logitech X530, uygun fiyatla 5.1 Surround ses deneyimi sunan başarılı bir hoparlör sistemi. 2000 yıllarının ortasında çıkan ses sisteminin temizini bulabilirseniz tavsiye edeceğim bir hoparlör. Televizyon hoparlörlerini kullanmak yerine bu hoparlörü kesinlikle tercih ederdim. Tabii ki, daha pahalı ve gelişmiş modellerde bulunabilecek bazı ekstra özellikler eksik olsa da, X530 sunduğu performans ve fiyat dengesiyle gayet tatmin edici.
Okuduğunuz için teşekkürler.