Selam, hoş geldiniz. Bu rehberde, çoğu yayıncıda gördüğünüz o Custom skinleri nasıl kurabileceğinizi gösteriyorum.
lcs.gif

Başlamadan önce aklınızı kurcalayabilecek bazı soruları cevaplayayım. Burayı mutlaka okuyun.

S: LoL Custom Skin nedir?
C: LoL Custom Skin, oyuna 'sadece sizin görebildiğiniz' absürt skinler, çeşitli modlar ve oyunda birkaç görsel değişiklik yapmanızı sağlar.

S: LoL Custom Skin güvenilir mi? Ban yer miyim?
C: Ben 2020 yılından beri kullanıyorum. Henüz ban yemedim. EU West'te oynuyorum. Bunu hesaba katmak lazım.
Vanguard geldiği zaman artık kullanılmayacak diye bir söylenti çıktı ki doğruydu. 3. parti bir yazılım olduğu için ban sebebiydi.
LCSManager'ın wikisinde 'Vanguard ile çalışan yeni DLL yamasını kullanan yeni bir cslol sürümü yayınlandı' diye bir ibare var.
Şu ana kadar Custom skinlerden ban yiyen kimse kayıtlara geçmemiş.

Sadece Kore ve Vietnam sunucularında yasak. Ayrıca bir Riot yetkilisi 'Kullanmak kendi inisiyatifinizde ve kendi alacağınız risk' diyerek, kesin banlanırsınız veya asla banlanmazsınız gibi belirli bir cümle kurmamış.

Aynı şekilde
Bomba Gragas olarak bilinen Sloppy Walrus, en çok Custom skin kullanan yayıncı. Adamın oyununda normal bir şey yok. Custom skinleri yeniden kullanabileceğimizi anlatan bir video hazırladı. Dediğine göre LCSManager yeni bir güncelleme yayınladı ve Vanguard bu güncelleme ile skinlere karışmıyor.

Türkiye sunucusunda oynayan birkaç arkadaşımın, Riot Türkiye'nin ara sıra Türkiye Sunucusunda yaptıkları ban dalgasında perma banlandığını biliyorum.
Eğer Türkiye sunucusunda oynuyorsanız, muhtemelen banlanırsınız. Risk size ait.

Skinleri yüklemek için RuneForge.io veya RuneForge.dev isimli siteye giriyosunuz. İkisinde de mod bulabilirsiniz.
Arama kısmına istediğiniz bir karakterin ismini yazarak, istediğiniz modu indirebilirsiniz. Bazı modların gereksinimi olabiliyor.
Örnek olarak Wheelchair Yasuo'yu vereyim.

1733754706619.webp

Gördüğünüz üzere bu mod, skinsiz Yasuo'nun yerine geçiyor, yeni model ve animasyonlar ekliyor ve diğer Yasuo skinlerinin animasyonlarını bozduğunu söylüyor.

Öte yandan Blue Nightbringer Yasuo skinini kullanmak için, Nightbringer Yasuo'ya ihtiyacınız var.
1733754876405.webp

Skin yüklediğinizde, bu skileri kullanmak için CSLoL-Manager'aihtiyacınız var. GitHub'dan en son sürümü ZIP olarak indiriyorsunuz ve LoL'ün kurulu olduğu klasör hariç istediğiniz yere atıyorsunuz. LoL'ün içine atarsanız, dosya eklendiği için banlanabilirsiniz.

Yazılımı açtığınızda bu ekran gelecek.

1733755328916.webp

Browse'a basıp LoL'ün kurulu olduğu yere gelip Game klasöründen League of Legends.exe'ye çift tıklıyorsunuz.

Mod kurmak için sağ alt köşedeki Import New mod'a tıklıyorsunuz ve indirdiğiniz moda çift tıklayarak açıyorsunuz.
1733755531939.webp

Modu kurduktan sonra tikleyerek modu aktif hale getiriyorsunuz.
1733755674686.webp

Sağ üstteki oynatma butonundan yazılımı çalıştırıyorsunuz ve altta Waiting for League Match to Start yazana kadar maça girmiyorsunuz.
1733755747608.webp

Eğer herhangi bir hata alırsanız;
  • ya mod güncel LoL sürümünü desteklemiyordur
  • ya da seçili başka bir modla çakışıyordur
Aldığınız hataları yazarsanız yardımcı olabilirim.

lcs.gif

Son düzenleme:
Selam, hoş geldiniz. Bu rehberde, çoğu yayıncıda gördüğünüz o Custom skinleri nasıl kurabileceğinizi gösteriyorum. Öncelikle merak edenler için küçük bir soru cevap bırakayım.

Eki Görüntüle 105842

S: LoL Custom Skin nedir?
C: LoL Custom Skin, oyuna 'sadece sizin görebildiğiniz' absürt skinler, çeşitli modlar ve oyunda birkaç görsel değişiklik yapmanızı sağlar.

S: LoL Custom skin güvenilir mi? Ban yer miyim?
C: Ben 2020 yılından beri kullanıyorum. Ayrıca EU West'te oynuyorum. Vanguard geldiği zaman artık kullanılmayacak diye bir söylenti çıktı ki doğruydu. 3. parti bir yazılım olduğu için ban sebebiydi. Bomba Gragas olarak bilinen Sloppy Walrus, en çok Custom skin kullanan yayıncı. Adamın oyununda normal bir şey yok. Custom skinleri yeniden kullanabileceğimizi anlatan bir video hazırladı. Dediğine göre LCSManager yeni bir güncelleme yayınladı ve Vanguard bu güncelleme ile skinlere karışmıyor. Aynı şekilde LCSManager'ın wikisinde Vanguard ile çalışan yeni DLL yamasını kullanan yeni bir Cslol sürümü yayınlandı diye bir ibare var. Şu ana kadar Custom skinlerden ban yiyen kimse kayıtlara geçmemiş. Sadece Kore ve Vietnam sunucularında yasak. Ayrıca bir Riot yetkilisi 'Kullanmak kendi inisiyatifinizde ve kendi alacağınız risk' diyerek, kesin banlanırsınız veya asla banlanmazsınız gibi belirli bir cümle kurmamış. Ayrıca Türkiye sunucusunda oynayan birkaç arkadaşımın ara sıra Türkiye'de yaptıkları ban dalgasında perma banlandığını biliyorum. Eğer Türkiye sunucusunda oynuyorsanız, muhtemelen banlanırsınız.

Skin/Mod indirme​

Skinleri yüklemek için RuneForge isimli siteye giriyosunuz. Arama kısmına istediğiniz bir karakterin ismini yazarak, istediğiniz modu indirebilirsiniz. Bazı modların gereksinimi olabiliyor.
Örnek olarak Wheelchair Yasuo'yu vereyim.
Ekte gördüğünüz üzere, skinsiz Yasuo'nun yerine geçiyor, yeni model ve animasyonlar ekliyor ve diğer Yasuo skinlerinin animasyonlarını bozduğunu söylüyor.

Öte yandan Blue Nightbringer Yasuo skinini kullanmak için, Nightbringer Yasuo'ya ihtiyacınız var.
Anlayacağınız, bir skini indirirken uyumluluklarını kontrol etmeniz lazım.

Skin'i/Modu kurma​

CSLoL-Manager programına ihtiyacınız var. En son sürümü. ZIP olarak indiriyosunuz ve LoL'ün içi hariç istediğiniz bir yere atıyosunuz. Yazılımı açtığınızda ekteki ekran gelecektir.

Eki Görüntüle 105847

Browse'a basıp LoL'ün kurulu olduğu yere gelip Game klasöründen League of Legends.exe'ye çift tıklıyosunuz.
Mod kurmak için sağ alt köşedeki Import New mod'a tıklıyosunuz ve indirdiğiniz moda çift tıklayarak açıyosunuz.

Eki Görüntüle 105848

Modu kurduktan sonra tikleyerek modu aktif hale getiriyosunuz.

Eki Görüntüle 105849

Sağ üstteki oynatma butonundan yazılımı çalıştırıyosunuz ve altta Waiting for League match to start yazana kadar maça girmiyosunuz.

Eki Görüntüle 105850

Eğer herhangi bir hata alırsanız, ya mod güncel LoL sürümünü desteklemiyordur ya da seçili başka bir modla çakışıyordur. Aşağıya aldığınız hataları yazarsanız yardımcı olabilirim.
Ban sebebi mi?

Legal bir rehber değil. Yapmayın banlanırsınız.

1733757198993.webp

Evet.

Şunu yazının en başına şu şekilde yazmanız daha iyi olabilir.

Eğer Türkiye sunucusunda oynuyorsanız, muhtemelen banlanırsınız.

Düzenleme: Ben yazana kadar ilk kurban geldi bile.

Zaten saçma sapan bir metin yazmış. Yasak olan bir durum zaten her yerde yasaktır. Sen Amerika da oynuyorsun ben seni banlamayım da Türkiye'de yapanı banlayım tarzında bir şey diyemez.

Eskiden çok popüler başka bir skin uygulaması sadece Türkiye sunucusu için yasaklıydı. Türk desteğine yazıldığında yasaklanacaklarını, Avrupa sunucusundaki yetkililere sorulduğunda ilgilenmediklerini yazmışlardı. Hatta bu uygulamanın sitesinde de Türkiye sunucusundaki yasaktan üzgünüz gibi bir yazı vardı.

Zaten saçma sapan bir metin yazmış. Yasak olan bir durum zaten her yerde yasaktır. Sen Amerika'da oynuyorsun ben seni banlamayım da Türkiye'de yapanı banlayım tarzında bir şey diyemez.
Kimse bunu açıkça söylemiyor ama deneyim ortada. Ona bakarsanız Blitz bir güzel oyuna müdahale ediyor(du). Hiçbir yerde onu kullandığı için ban yiyeni duymadım. Profesyonel oyuncular kullanıyordu.
Blitz sitesinde Riot Games ile anlaştığını iddia ediyor. Riot Tarafından bir açıkalama olsa dahi ilk günden beri böyle olduğuna kanıt gerekir.

Konudan bağımsız ama başka bir örnek vereyim. Logitech'in sitesinde yazan global iletişim kanallarından kendilerine Türkiye'de hangi firma aracılığıyla garanti hizmeti sunduklarını sorarsanız size hiçbir firmayla anlaşmamız yok, bozuk ürünü tespit edip yenisini yolluyoruz derler. Demezlerse de zamanında diyorlardı. Buna rağmen Penta yıllardır bu işi "yasal" yolla sürdürüyor. Garantisi biten ürüne ise ücretini vermeyi teklif etseniz bile bakmıyor.

Uzun lafın kısası;
Yasak olan bir durum zaten her yerde yasaktır.
Yok öyle bir dünya.

Şöyle söyleyeyim: Türkiye sunucusuna ara sıra ban dalgası oluyor. LoL Skin zamanı başladı bu dalgalar. Diğer sunucularda hiçbir şey duymadım.
1733757681965.webp

Bu ss'de dedikleri gibi risk size ait. Ama banlananı görmedim, duymadım.

Okusanız keşke rehberi ya. Soru cevap falan koydum oraya.

Neden Türkiye sunucusuna özel bu uyarı?
Bizimkiler ara sıra ban dalgası yapıyor. Ondan dolayı.

Zaten saçma sapan bir metin yazmış. Yasak olan bir durum zaten her yerde yasaktır. Sen Amerika da oynuyorsun ben seni banlamayım da Türkiye'de yapanı banlayım tarzında bir şey diyemez.
Canısı gelip rehbere bile dislike atmışsın. Risk var ama Türkiye, Kore ve Vietnam'da direkt yasak. Almanya'da kadınlar sahilde çıplak dolaşabilirler ama sen Türkiye'de bunu yapamasın. Yasa dışı. Böye düşün. NE DEMEK YASAK HER YERDE YASAK YA? Güldürme beni lütfen.

Ayrıca bu bir rehber sevgili @409. Zorla yapıcaksınız lan! demiyorum kimseye. Custom skin kullanmak isteyenler olabilir. Onlar için bir rehber hazırladım. Opsiyonel, isteğe bağlı, zorunlu olmayan bir işlem. Mesajını beğenmediğim için -ki ağır saçmaladın, çocukluğuna veriyorum- gidip rehbere ve tüm mesajlarıma dislike atmak küçüklüğünü gösterir.

Dostlarım siz bu kullanıcıya bakmayın. İstediğinizi yapın. Dediğim gibi, bu bi zorunluluk değil, isteğe bağlı bir işlem. Dosyalarınız değiştirilmez, hile sayılmaz ve değişiklikleri yalnızca siz görürsünüz.

1733933737304.webp

LoL Custom Skins'teki skinler, Riot'a ait değiller. Ayrıca verdiğim sitede herhangi bir Riot içeriği sunulmuyor. Doğal olarak Riot'ın skinleri bedava şekilde kullanılmıyor. Yani bu bir hile -skin hack- değil. Herhangi bir şekilde dosya değiştirmiyor, öncelik veya avantaj sağlamıyor. Kesin olarak yasak olduğu sunucuları zaten söyledim.

Son düzenleme:
TR'de ban 2017 yılında LOL Skinden ban yemiş biriyim. Ben yemedim sen de yemezsin diyen arkadaşlar banlanmadı ama ben banlanmıştım. O yüzden en iyisi TR'de oynayanlar bunu kullanmasın. Diğer sunucular için olan durumu bilmiyorum ama riski göze alan yapsın.