Merhaba, LoL'e başlamak istiyorum. Nasıl öğrenebilirim? Şu an bilmeden direkt girmeli miyim, yoksa uzun uzun rehber mi izlemeliyim?

Normal maçlara gir. Yavaş yavaş alışırsın. Bunun yanında da internetten ünlü kişilerin videolarına bak; kim, nasıl oynuyor diye. Zamanla olacak bir şey.

Oyun gerçekten mükemmel. Kitlesi kötü. Küfür edilmeyen yerin kalmayacak, bunlara hazırlıklı ol.

Kuzenim çok oynardı, bense World Of Tanks oynardım. Bana LOL oynatmaya çalışırdı. Bir türlü ısınamadım bu oyuna. Ne olduğunu anlamadan öldürüyorlar. Oysa Warcraft 3'te koridorlu haritalarda botlarla çok oynamıştım zamanında internet yokken :D

Lol ve CS'nin ortak noktası, alıştıktan sonra bazı şeyleri refleks olarak yapmak. Mesela CS'de ateş ettin, geri çekildin, adamın sana gelmesini beklersin ya; Lol'de skili atan kişi yerine kendini koyuyorsun ve öyle dodge'luyorsun. Bu saydığım iki şey de içgüdüsel oluyor.
Bir dönem Titanlar diye bir kanal vardı. OTP veya dünya derecesine girenler rehber yapıyordu. O kadar eski rehberleri izleyip uygulamanı önermem, en fazla fikir vermesi iyi olur. Daha güncel kimler öyle rehberler yapıyor bilmiyorum. Belki Aral "halpern" Norman yapmıştır. Ama o çok teknik düşünür, söyleyeyim.
En rahat öğrenme yöntemi aslında ARAM. Paranı har vurup harman savur, bir sürü karakter dene ve en önemlisi... Sende açık olan karakterlerin yeteneklerini oku! Bazı karakterlerin yetenek setini okuduktan sonra (mesela Ryze) "-lan, bunla bunu kombinlesem?" diyerek kendin öğrenebiliyorsun. O şekilde Ornn'u çözdüm ben. ARAM'da pozisyon almayı, mana'nı kullanmayı, item seçmeyi falan öğreniyorsun (oyuna girmeden önce itemleri bi gözden geçir. Oyun içinde de yaparsın ama AFK kalırsın bi tık). Bir nevi CS deathmatch.
ARAM fazla kaos veya sihirdar'dan zıt gelirse botlar ile VS at. En zor bot, yeni başlayana saç baş yoldurtur. Zaten dereceli girmiyorsan tüm herkesi mute'la. Saçma sapan sövmeye yer arıyorlar.

Temel şekilde mapin ve koridorların ne olduğunu öğreten videolar izleyin. Kaçıncı saniyede minyonlar geliyor ve orman yaratıkları çıkıyor gibi temel şeyleri öğrendikten sonra haritayı keşfedin. Blue ve Red ne taraflarda onları öğrenin. Daha sonrasında benim size önerdiğim koridor olan Top Lane'de başlayarak basit karakterler ile maçlar atarak oyunu öğrenmeye çalışın. Oyunu halihazırda bilen bir arkadaşınız varsa size öğretmesini rica edin, çok faydalı olur.