S C O 5

Uzman
Makaleler
1
LoL oynayan var mı? Arkadaşlar merak ediyorum. Şu an arkadaşlarım oynuyor ama hiç tavsiye etmiyorlar. “Başlama kardeşim, gençliğini yakarsın, kanser olursun” deyip duruyorlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ya hiç oynamadım ama biliyorum ki, çok toksik bir kitlesi var. Ana baba bacı gardaş namus belası her şeyine sayıp sövüyorlar. Can sıkıcı.

Eğer ki seni işinden alıkoyuyorsa zararlı ama onun dışında zararlı değil. Çünkü eski toxic kitle yok artık. İnsanlar chatte de çok sohbet etmiyor öyle. Hiçbir şey yazmıyorlar.

LoL oynayan var mı? Arkadaşlar merak ediyorum. Şu an arkadaşlarım oynuyor ama hiç tavsiye etmiyorlar. “Başlama kardeşim, gençliğini yakarsın, kanser olursun” deyip duruyorlar.
Tek başına oynamamalısın. 5. takdir seviyesine ulaştım kendimi dizginleyip küfür etmiyorum yazıp siliyorum veya kendi grubuma küfür ediyorum genel veya takım yerine. Bağımlı olmazsın zaten moba geçmişin yoksa bu ne kadar kötü oyun diyip bırakırsın.

Sezon 9'dan sonra oyun tamamen bozdu. Sezon 10-11 son demleriydi. Hem eşleşme sistemini bozdular, hem de dengelemeler berbat, bazı karakterler diğerlerine göre daha güçlü halbuki 1V9 kaldırdıklarını söylemişlerdi :D komik gerçekten.

Bağımlılık konusunu şöyle söyleyebilirim, oyuna başladığında mainini bulana kadar bağımlı olmadığını hissedeceksin, sonra mainini bulacaksın. O maininle oynarken rakibe göre fark atmak seni bağımlısı edecek.

Başka bir değinmek istediğim konu şu, LoL öğrenmek için yıllarının geçmesi gereken bir oyun. Herkes bu zamanı ayırmıyor senin maçlarına saçma sapan sağ tıklamayı bile beceremeyen adamlar geliyor.

5-6 yıllık OTP Talon macerama dayanarak söylüyorum ki, LoL artık oynanacak bir oyun değil.

Takım oyunudur ve takımın da düzenli olarak kötü gelirse kendini kontrol altında tutmak pek mümkün olmuyor. CS'deki veya R6'daki gibi aimine güvenerek tek taşıyabilme gibi durumlar LoL'de söz konusu değil. Tek başına bir yere kadar iş yaparsın. Zaten insanların LoL oynarken bu denli sinirli olma sebebi, takımına gelen insanların kötü oynayıp karşısındaki adamı kastırıp sonucunda bozgun almasıdır.

10 yıldır LoL oynuyorum, sinirlerime hakim olamadığım ve çok küfür ettiğim için Master üstüne çıkamadım.

Oyunda 150 kadar karakter var. Genel olarak az da olsa hepsinin yeteneklerini bilmek gerekiyor.

Onun dışında bence biraz sabırlı olman gereken bir oyun.

Eğer çok başlamak istiyorsan TR serverinde oynamanı önermem. Kitlesi bayağı kötü. EU West'te oynayabilirsin. En azından TR serverinin kitlesinden iyi.

Oyunda 150 kadar karakter var. Genel olarak az da olsa hepsinin yeteneklerini bilmek gerekiyor.

Onun dışında bence biraz sabırlı olman gereken bir oyun.

Eğer çok başlamak istiyorsan TR serverinde oynamanı önermem. Kitlesi bayağı kötü. EU West'te oynayabilirsin. En azından TR serverinin kitlesinden iyi.

EUW serverinin yarısı TR zaten.