Alifer

Uzman
Laptopta eskiden cok rahat bir sekilde LoL oynayabiliyordum. Uzun bir süreden sonra yeniden indirip oynamak istedim ancak oyuna girdigimde ilk 5, 6 dakika gercekten 10 FPS'in bile asagisinda oynarken sonraki 5-6 dakika inanilmaz akici bir sekilde oynayabiliyorum ve bu oyun boyunca böyle devam ediyor, team fight veya görüntü kalabaligiyla da ilgisi yok. Bu neyle ilgili olabilir?

Dipnot: Basligi ben yazmadim ama bence gayet komik

Son düzenleme:
Laptopta eskiden cok rahat bir sekilde LoL oynayabiliyordum. Uzun bir süreden sonra yeniden indirip oynamak istedim ancak oyuna girdigimde ilk 5, 6 dakika gercekten 10 FPS'in bile asagisinda oynarken sonraki 5-6 dakika inanilmaz akici bir sekilde oynayabiliyorum ve bu oyun boyunca böyle devam ediyor, team fight veya görüntü kalabaligiyla da ilgisi yok. Bu neyle ilgili olabilir?

Dipnot: Basligi ben yazmadim ama bence gayet komik.

Anlık olarak FPS düşüp sonra yeniden geliyorsa frekans sınırlıyor olabilir bilgisayar. Sıcaklık ve sistem bilgisi verir misiniz?

Anlik degil anlattigim gibi 5-10 dakikalik periyotlar halinde devam ediyor. Lenovo Ideapad S145 15 API 81UT. Ancak sicakligi nasil görebilecegim hakkinda bir fikrim yok.
Anlık olarak FPS düşüp sonra yeniden geliyorsa frekans sınırlıyor olabilir bilgisayar. Sıcaklık ve sistem bilgisi verir misiniz?
Dalgalanma varsa sıcaklıkla alakalı olma ihtimali var. Termal macunu değiştirip sıcaklık takibi yapmayı dene ve şu an sıcaklıklar ne durumda?
Zaten prizde oynuyorum yoksa kapaniyor :D
Termal macun bakımı yapmanın zamanı gelmiş olabilir ayrıca pilde oynamanı önermem, prize takıp CPU gücünü yüksek performans modunda oynaman lazım.

Termal macun yenilemesi yapacagim tesekkürler.

Peki sizce kac gram termal macun almaliyim degistirmek icin?

Anlik degil anlattigim gibi 5-10 dakikalik periyotlar halinde devam ediyor. Lenovo IdeaPad S145 15 API 81ut. Ancak sicakligi nasıl görebilecegim hakkinda bir fikrim yok.

Zaten prizde oynuyorum yoksa kapaniyor :D

Termal macun yenilemesi yapacagim teşekkürler.

Peki sizce kac gram termal macun almalıyım degistirmek icin?

Tamam demek istediğim 5 10 dakikada bir zaten, büyük ihtimalle sıcaklık yüksek olduğu için FPS sınırlıyor. Kapatabilirsiniz ancak önermem. Onun yerine temizlik ve macun değişimi yapın.

MSI Afterburner ile de sıcaklık ve diğer değerleride kontrol edebilirsin oyun içinden. 2 ya da 4 gr macun yeterli.

Tamam demek istediğim 5 10 dakikada bir zaten, büyük ihtimalle sıcaklık yüksek olduğu için FPS sınırlıyor. Kapatabilirsiniz ancak önermem. Onun yerine temizlik ve macun değişimi yapın.
5-10 dakikalik süre boyunca 3 fps aliyorum, sonraki 5-10 dakika boyunca normal. Tesekkürler GPU-Z ile bakacagim.