Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

MAMORIES

Uzman
Merhaba arkadaşlar. Sistemim iyi, sabitlemediğimde 500-600 FPS'ler alıyorum, monitör 180 Hz olduğu için 200-240 sabitliyorum, diğer oyunlarda vb. hiçbir sorun yokken LoL'de ani FPS düşmesi yiyorum. Normalde yüksek olan 240 sabit olan FPS kamera kaydırırken aniden 120'lere düşüyor. Tüm ayarları denedim sabitlemeyi vb. düzelmiyor başına gelen ve çözebilen varsa yardımcı olabilir mi? Şimdiden çok teşekkürler.

Çözüm
Uzun denemeler sonucunda sorunun nedenini ve çözümünü buldum doğal olarak mouse Hz'sinden kaynaklı sorun 8000 Hz di mouse 2000'e düşürünce düzeldi.
Oyuna sağ tıklayıp "Özellikler"e basın. "Uyumluluk" sekmesinden seçeneğini işaretleyin. "Tam ekran iyileştirmelerini devre dışı bırak" kutucuğunu işaretleyin. Aynı yerdeki "Yüksek DPI ayarlarını değiştir" kısmından "Yüksek DPI ölçeklendirme davranışını geçersiz kıl" kutucuğunu da işaretlemeyi deneyin V-Sync'da yapıyor olabilir, onu da kapatın.

Muhtemelen 1000Hz, 4000Hz veya 8000Hz destekleyen bir mouse kullanıyorsun. LoL motoru (özellikle DX9/DX11 geçişlerinde), kamera kaydırırken işlemciye saniyede 4000-8000 kez gelen kesme sinyallerini işleyemez. FPS 500 olsa bile görüntüde takılmaya ve anlık 120'lere düşmeye neden olur?

Oyunun kurulu olduğu klasöre gidip League of Legends.exe dosyasına sağ tıklayıp Özellikler ve ardından Uyumluluk sekmesine gel. Burada Tam ekran iyileştirmelerini devre dışı bırak seçeneğini işaretle, Yüksek DPI ayarlarını değiştir kısmından Yüksek DPI ölçeklendirme davranışını kapat.

Oyuna sağ tıklayıp "özellikler"e basın. "uyumluluk" sekmesinden seçeneğini işaretleyin. "tam ekran iyileştirmelerini devre dışı bırak" kutucuğunu işaretleyin. Aynı yerdeki "yüksek DPI ayarlarını değiştir" kısmından "yüksek DPI ölçeklendirme davranışını geçersiz kıl" kutucuğunu da işaretlemeyi deneyin V-Sync'da yapıyor olabilir, onu da kapatın.

Muhtemelen 1000Hz, 4000Hz veya 8000Hz destekleyen bir mouse kullanıyorsun. LoL motoru (özellikle DX9/DX11 geçişlerinde), kamera kaydırırken işlemciye saniyede 4000-8000 kez gelen kesme sinyallerini işleyemez. FPS 500 olsa bile görüntüde takılmaya ve anlık 120'lere düşmeye neden olur?

Oyunun kurulu olduğu klasöre gidip League of Legends.exe dosyasına sağ tıklayıp özellikler ve ardından uyumluluk sekmesine gel. Burada tam ekran iyileştirmelerini devre dışı bırak seçeneğini işaretle, yüksek DPI ayarlarını değiştir kısmından yüksek DPI ölçeklendirme davranışını kapat.

Denedim fakat hala aynı düzelmedi.

Denedim fakat hala aynı düzelmedi.
NVIDIA kullanıyorsanız: Denetim Masası > 3D Ayarlarının Yönetilmesi > Düşük Gecikme Oranı Modu'nu (Low Latency Mode) "Ultra" ya da "Açık" yapın. "Güç yönetim modu"nu "Maksimum performansa tercih et" yapın.

AMD kullanıyorsanız: Radeon Software üzerinden "Radeon Anti-Lag" özelliğini aktif edin.

Bende de oluyor. Oyunun Client'i ayrı, kendisi ayrı bozuk. Buna rağmen boş boş güncellemelerle uğraşıyorlar.

Windows 10 da olmuyor diyorlar seninki de benimki gibi Windows 11 mi?

NVIDIA kullanıyorsanız: Denetim Masası > 3D ayarlarının yönetilmesi > düşük gecikme oranı Modu'nu (Low latency mode) "Ultra" ya da "açık" yapın. "güç yönetim modu"nu "maksimum performansa tercih et" yapın.

AMD kullanıyorsanız: Radeon Software üzerinden "Radeon anti-lag" özelliğini aktif edin.

Bunları da yaptım kapalıymış açmam iyi oldu ama yine de düzelmedi. Oyun bozuk sanırım

Son düzenleyen: Moderatör: