Çözüldü LoL'de ormanda hep geri kalıyorum

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Ben
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 38
  • Görüntüleme Görüntüleme 816
  • Etiketler Etiketler
    hep lol
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Ben

Yetkin
Kendi mavi buffumu, karşı red buffunu, karşı kayacılları, kendi grompumu, kurtçukları ve kendi red tarafımı alıyorum. Karşı ormancı ise sadece kendi mavi tarafını temizliyor. Ancak yine de farm seviyemiz neden aynı oluyor? Nerede yanlış yapıyorum? Bu durum genellikle oyun süresinin 0-5. dakikaları arasında gerçekleşiyor.

Çözüm
Arkadaşların bazısı yalan, bazısı yanlış bazısı ise genel bilgiler vermiş. Ben size geri kalmanızın temel 2 sebebini açıklayacağım.

1-) Catch up XP mekaniği: Bu mekanik Riot tarafından oyuna eklenmiş, geride kalan ormancıların oyundan kopmamasını sağlamayı amaçlayan bir mekaniktir. Kısaca eğer ormancının seviyesi oyunun belirli bir dakikasında olması gerektiğinden düşük ise ormancı orman kamplarından daha fazla XP alır. Kısaca siz adamın kamplarını alıp arkadaşı XP olarak geride bıraktığınızı düşünüyorsunuz ama o kalan 1-2 kampını alarak sizi seviye olarak yakalayabiliyor. Kısaca orman kamplarını çalmak ekstrem durumlar hariç ormancıların sadece altın olarak geri kalmasını sağlar.

2-) Kampların level alması. Siz her orman kampı öldürdüğünüzde o kampın verdiği XP miktarı artar. Siz adamın kamplarını kesip döndüğünüz zaman o kamplar tekrar doğduğu zaman rakibe daha fazla XP verir üstüne de "catch up XP" mekaniği eklenince bir bakmışsınız sizi geçmiş. Dolayısı ile eğer kendi tarafınızda kesmediğiniz kamp varsa kesinlikle rakip güçlendirmeler hariç normal kampları kesmemelisiniz. En azından erken oyun için geçerli bir kural bu.

3-) En temel nokta ise şampiyonlarınız güçlü ve zayıf yönlerini öğrenip ona göre oynamanız. Siz WW oynuyorsanız kamp hızınız diğer ormancılara göre daha yavaş olacak dolayısıyla oyun ilerledikçe geri kalmanız kaçınılmaz o yüzden güçlü olduğunuz erken oyunda mümkün olduğunca rakip oyuncular ile kazanabileceğiniz 1V1 ve 1V2 pozisyonlara girmelisiniz. WW matematik şampiyonudur dolayısıyla kazanıp kazanamayacağınızı en baştan anlamanız gerekir. Bunun dışında objektifleri tek başına alma beceriniz de var bunu da kullanmalısınız.
Red keserek basla her zaman sebebi ise daha fazla hasar verirsin. Oyundan dusmemek icin ise uygun zamani kolla ve gank at. Mid bunun icin cok uygun. Hic bir zaman koridorlarin farmini calma. Asla ama asla bunu yapma. Bu arada takiminin gelismesi icin asla fazladan kill calmamaya ozen goster.

Teşekkür ederim bilgi için.

Adam akıllı hiçbir bilgi vermemişsin ki. Hangi şampiyonla oynuyorsun, kampları doğru mu dönüyorsun veya her el niye ct jungle atıyorsun vs vs. Maç tekrarını incelemeden bir şey söylemek zor, ayrıca her champ ile red başlayamazsın manasızlıktan orman dönemeyeceğin çarlar var neredeyse Karthus gibi. Ekstradan nereye gank atacaksan ona göre rotasyon çizmen lazım ezbere Red başladım hurra diye bir dünya yok.

Warwick oynuyorum, Kendi Blue Buffumdan başlıyorum ordan karşı rede gidiyorum karşı ormanda da rakip olsa bile kolayca kesiyorum genelde.

Ben neye göre rotasyon çizeceğim orasını da anlamadım?

Kar

Karşı ormancı midin XP çalıyordur. Ormancı XP de geri kalsa bile hızlı yakalar. Sejuni oyna geri kalsa bile siler. Hızlı XP istiyorsan Shaco ile karşı orman dal. Shaco 3lvken adam 1 de kalıyor. Ormanın sorunu takım desteği karşı takım senin ormana oynuyor ise sıkıntı.

İfadeler: Ben
Shaco da objektik alamıyor, kendi başına çoğu şeyi yapamıyor sadece kill çalan karakter gibi geliyor.

İlk 5 dakika demişsin o yüzden farm sayısına takılma sen 1 red çalıyorsun 1 farm adam kendi kayacıllarını kesse içinden küçükler falan da çıktığı için 10 farm gözüküyor. Ama senin aldığın 1 farmlık red adamın aldığı 10 farmlık kayacıldan daha yararlı. Yani ilk 5 dakika için sayıya takılma dakika 15'e bir gelsin o zaman bakarsın sayıya.

Bu oyunda taktikle falan işler yürümez evdeki hesap çarşıya uymaz tek diyeceğim şey ww oynuyorsun ejderleri çıktığı gibi al. Elo düşükse gang atma ejdere alamete vampiriye falan oyna. Karşıya verdiğin 1 ejder eğer okyanus değilse çok büyük bir kayıp gibi gelsin.

Warwick oynuyorum, Kendi Blue Buffumdan başlıyorum ordan karşı rede gidiyorum karşı ormanda da rakip olsa bile kolayca kesiyorum genelde.

Ben neye göre rotasyon çizeceğim orasını da anlamadım?

İlk ganki nereye atacaksan veya yampiri savaşında karşındaki jungle ile 1v1 kaldığın senaryoda onu alıp alamayacağına göre veya rakip junglenin infosu varsa ct gank atacağın lane'e doğru pathing atman lazım. WW ormanı hızlı dönebilen bir çar değil çok fazla hatta bana sorarsan WW jg çarı bile değil farklı şampiyonlara yönelmeni öneririm elona bağlı olarak. Xpde geri düşmenin sebebi de karşıda farmer jungle vardır senden daha hızlı döner ekstradan 2x crab alıyordur veya gank attığı yerden Xp bölüyordur o yüzden öne geçiyor olabilir dediğim gibi izlemeden bilemem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…