Çözüldü LoL'de ormanda hep geri kalıyorum

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Ben
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 38
  • Görüntüleme Görüntüleme 362
  • Etiketler Etiketler
    hep lol
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Ben

Uzman
Kendi mavi buffumu, karşı red buffunu, karşı kayacılları, kendi grompumu, kurtçukları ve kendi red tarafımı alıyorum. Karşı ormancı ise sadece kendi mavi tarafını temizliyor. Ancak yine de farm seviyemiz neden aynı oluyor? Nerede yanlış yapıyorum? Bu durum genellikle oyun süresinin 0-5. dakikaları arasında gerçekleşiyor.

Çözüm
Arkadaşların bazısı yalan, bazısı yanlış bazısı ise genel bilgiler vermiş. Ben size geri kalmanızın temel 2 sebebini açıklayacağım.

1-) Catch up XP mekaniği: Bu mekanik Riot tarafından oyuna eklenmiş, geride kalan ormancıların oyundan kopmamasını sağlamayı amaçlayan bir mekaniktir. Kısaca eğer ormancının seviyesi oyunun belirli bir dakikasında olması gerektiğinden düşük ise ormancı orman kamplarından daha fazla XP alır. Kısaca siz adamın kamplarını alıp arkadaşı XP olarak geride bıraktığınızı düşünüyorsunuz ama o kalan 1-2 kampını alarak sizi seviye olarak yakalayabiliyor. Kısaca orman kamplarını çalmak ekstrem durumlar hariç ormancıların sadece altın olarak geri kalmasını sağlar.

2-) Kampların level alması. Siz her orman kampı öldürdüğünüzde o kampın verdiği XP miktarı artar. Siz adamın kamplarını kesip döndüğünüz zaman o kamplar tekrar doğduğu zaman rakibe daha fazla XP verir üstüne de "catch up XP" mekaniği eklenince bir bakmışsınız sizi geçmiş. Dolayısı ile eğer kendi tarafınızda kesmediğiniz kamp varsa kesinlikle rakip güçlendirmeler hariç normal kampları kesmemelisiniz. En azından erken oyun için geçerli bir kural bu.

3-) En temel nokta ise şampiyonlarınız güçlü ve zayıf yönlerini öğrenip ona göre oynamanız. Siz WW oynuyorsanız kamp hızınız diğer ormancılara göre daha yavaş olacak dolayısıyla oyun ilerledikçe geri kalmanız kaçınılmaz o yüzden güçlü olduğunuz erken oyunda mümkün olduğunca rakip oyuncular ile kazanabileceğiniz 1V1 ve 1V2 pozisyonlara girmelisiniz. WW matematik şampiyonudur dolayısıyla kazanıp kazanamayacağınızı en baştan anlamanız gerekir. Bunun dışında objektifleri tek başına alma beceriniz de var bunu da kullanmalısınız.
Takımın ne önemi var arkadaşım, Solo Q'da gayet karşına çıkabilecek bir oyun. Neyini beğenmedin?

Tamamen karşı geldiğim için mantıksız yorumlar yapıyorsunuz. Reddit'te olan tartışma kültürünün %1'i yok gerçekten. Üzücü.
Fikrini begenmedigim icin olabilir mi? Genel olaraj her zaman red almak ormani daha hizli donmeni saglar cunku extra hasarin olmus olur. Ve her zaman boyle yapiyorum ormanci denk geldiginde %60 kazanma oranim olur. Ama tabi mobil surumu icin konusuyorum. Nami Jinx ile cok iyi oluyor bu arada. Vayne icin tank isterdim cunku hasari gercekten iyi.

Red keserek basla her zaman sebebi ise daha fazla hasar verirsin. Oyundan dusmemek icin ise uygun zamani kolla ve gank at. Mid bunun icin cok uygun. Hic bir zaman koridorlarin farmini calma. Asla ama asla bunu yapma. Bu arada takiminin gelismesi icin asla fazladan kill calmamaya ozen goster.
Karthusla da oto atak vuruyor ya, daha fazla hasar verir değil mi?

Fikrini begenmedigim icin olabilir mi? Genel olaraj her zaman red almak ormani daha hizli donmeni saglar cunku extra hasarin olmus olur. Ve her zaman boyle yapiyorum ormanci denk geldiginde %60 kazanma oranim olur. Ama tabi mobil surumu icin konusuyorum. Nami Jinx ile cok iyi oluyor bu arada. Vayne icin tank isterdim cunku hasari gercekten iyi.

Wild rift ile PC lol arasındaki mekanikler ve oyun akışı tamamen farklı. Wild riftte elimi kolumu sallayarak autofill olarak 68 küsür win rate ile ben de master oldum.

Ben top oynayamıyorum çünkü çok minyon kaçırıyorum, ormancı hiç yardım ganke falan da gelmiyor, teşekkür ederim bilgi için. Oyunun başında oyun ilk başta nerden başlamanı gösteriyor haritada çıkıyor o neye göre çıkıyor?
O oyunun önerdiği Jungle pathi, ona bakmanıza gerek yok. Nereye rotasyon yapacağınıza bağlı olarak nereden başlamanız gerektiği de değişiyor. Ezbere oyun diye bir şey yok LoL'de. Top oynayamıyorsanız Jungle bilginizi geliştirin, Ki o eloda çok zor Jungle olarak kendinizi geliştirmeniz.

O oyunun önerdiği Jungle pathi, ona bakmanıza gerek yok. Nereye rotasyon yapacağınıza bağlı olarak nereden başlamanız gerektiği de değişiyor. Ezbere oyun diye bir şey yok LoL'de. Top oynayamıyorsanız Jungle bilginizi geliştirin, Ki o eloda çok zor Jungle olarak kendinizi geliştirmeniz.
Hangi koridorun pushlu olup olmadıgına göre obj alın demişsiniz orayı anlamadım tam ne demek istediniz?

O zaman fikrini beğenmiyorum de. Saçma takım kurmuşsun demek fikrin kötü demek mi? Neyse. Bu konuyu geçiyorum.

Bu konu kişisel duruyor. Bunu konuyu da geçiyorum. Herkes kendi tercihine göre dönebilir o zaman.

Jinx Nami kötü ikili değil. Ancak Lucian Nami kadar asla değil.

Onun yerine Jinx'in yanına Braum ya da Thresh gibi muhafız supportlar alınabilir. Ama enchanterlar da gayet güzel oluyor yanına.

Buyrun, Meta. Mobil sürümünü oynuyorsan metada yapacağın yorumların doğru olma ihtimali çok düşük. İkisi de apayrı oyunlar çünkü. İkisi de farklı şekilde yönetiliyor ve yama notları ayrı geliyor.

Vayne'in yanında engage supportlar konusunda da Vayne oyuncularının aynı fikirde olmadığını metaya bakarak görebiliriz.

Onun yerine Nami, Lulu, Milio, Soraka, Sona, Janna gibi enchanterlar alabilirsiniz. Çünkü Vayne'in menzili kısa. Sizin de bir şekilde dürtmeniz gerekiyor erken oyunda. Bunu Rell, Alistar, Leona, Nautilus gibi şampiyonlarla yapamazsınız.

Hangi koridorun pushlu olup olmadıgına göre obj alın demişsiniz orayı anlamadım tam ne demek istediniz?

Kendi koridor oyuncunuzun kendi minyonlarını rakip kulenin altına sokmasına push almak, yani koridor itmek denir. "Koridor itili sana yardıma gelebilirim" diyorsa biliniz ki kendi koridorunuz kule altına minyonları sokmuş ve size yardım edecek kadar vakti vardır.

Rakip kule altı minyon keserken sizde rahatça objektif alırsınız.

1- Wild Rift ve LoL'ün dinamikleri aynı değil. Hangi oyuncu size "her zaman redden başlanır, ona göre oyun oynanır" diyorsa çok yanılmış, LoL'ü ezber oynayamazsınız, öyle bir dünya yok maalesef.

2- Ekstra hasara gerek yok, ormancının yanındaki orman peti, orman dönme konusunda aşırı fazla yardımcı oluyor.

Örneğin karşı Mid lane Annie, sizin Mid lane ise Katarina. Annie koridoru ittirmiş (crashletmek, minyonları kule altına çarptırmak). Bu durumda Annie tempo sahibi. İstediği gibi Roam (Bot veya Top'a gitmek) atabilir, ormancısı ile objektif alabilir.

Siz Annie tempo sahibiyken objektif almaya çalışırsanız Annie size doğru ormancısı ile gelir ve sizi keser. Objektifi de alırlar. Sizin midiniz ise kule altında olan minyonları kesmeden oraya gelemeyeceği için öncelikle minyon keser. Bunu yapmadığı takdirde yüksek miktarda altın ve XP kaybedecektir. Bu yüzden objektif almadan önce pushunuz olup olmadığınıza dikkat edin.

Bu arada bu dediklerim Demir eloda çok geçerli değil aslında. Çünkü demir elo o kadar basit bir elo ki senin ejder aldığını asla anlamıyorlar, karşı Support senin pathini asla takip etmiyor, totemleme ve kontrol totemi kullanımı çok zayıf. Kullansalar da yanlış yerlere koyuyorlar. Arkadaşın önerdiği gibi Elayja gibi YouTuberları izlerseniz çok çok rahat çıkarsınız. Daha yüksek seviyelerde e sporu takip etmenizi, e sporcuları izlemenizi öneririm. Closer sanırsam en iyi jungle yayıncısı şu anda Türkiye'de. Ancak daha yüksek seviyeler için İngilizce öğrenip yabancı yayıncıları, redditleri izlemenizi, okumanızı öneririm.

İyi oyunlar.

LoL de her an, her şey değişebilir. İyi oynamakla bir alakası genelde çok yok.

Çünkü genel olarak birbirinize yakın insanlar ile eşleşirsiniz ve her şey aslında şans işi olur. Bir sürü olasılık var. Bazen de Smurf gelir, tokatlar geçer.

Bazen de eşleştirme sistemi saçmalar. Sizden iyi rakipler ortaya çıkar ya da sizin takıma iyi oynuyanlar gelir.

Eğer kötü hissediyorsan ve bu el de kötü geçecek diyorsan o zaman da kaybetme olasılığın daha yüksek olur.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt