Los Angeles yine yanıyor. Ormanlar kül, gökyüzü kara, hayvanlar diri diri yanmış, insanlar perişan. Ama bizim burada bir güruh var, oturmuş sosyal medyada “Oh, Allah'ın gazabı, iyi olmuş” diye dert, sallıyor.
Ben Alanya'da yaşıyorum. 3 yıl önce, 2021'de yazın Manavgat, Alanya, Antalya civarı cayır cayır yanarken o günleri unutmadım. Biz o alevlerin ortasındaydık Günlerce havadan kül yağdı. Masayı temizliyorsun, iki dakika sonra yine kül doluyor. Hava duman kokuyor, nefes almak zulüm. İtfaiyeciler, gönüllüler, insanlar bir oraya bir buraya koşuyordu. Hayvanlar yanıyor, ormanlar çığlık çığlığa, herkes çaresiz. O yangınlarda sadece ormanlar değil, yüreğimiz yandı.
O günlerde bütün dünya bize yardım için seferber olmuştu. Helikopterler, uçaklar, gönüllüler... Herkes elimizden tutmaya çalıştı. Şimdi kalkıp Los Angeles yanıyor diye “Oh olsun” demek neyin kafası? Bugün Los Angeles yanıyor, yarın bizim Antalya'mız, Manavgat'ımız, Alanya'mız yine yanarsa ne yapacağız? Böyle yangınlara sevinen, insanlığını küle çevirmiştir, başka açıklaması yok!
Anlayın artık, Yangın dediğin sadece ağaçları yakmaz. Doğayı yakar, hayvanları yakar, havayı, geleceğimizi, umutlarımızı yakar.