Yaşananlar çok üzücü, bayağı da gündem olduğunu gördüm ama bir Akdeniz ülkesi olarak bu ve bunun gibi beter çok yangın afeti yaşadık. Türkiye, İtalya ve Yunanistan gibi ülkeler her yaz böyle büyük yangınlarla baş başa kalıyor. Üç ülke de destekler ve kendi teşkilatlarıyla bu yangınları kontrol altına almayı başarıyor. Dünya gündeminde çok şey var. Suriye, Irak, Gazze vb. Ben bunu Allah'ın bir cezalandırması gibi görmüyorum zira böyle düşünmek etik olmaz. Fakat bu duruma çok da üzülemeyen insanları anlıyorum. Biz ne zaman yangın ve deprem yaşasak birçok ülkeden birçok insan halkımızla ve ölen insanlarımızla dalga geçerdi ki yine bir şey olsa yine geçecekler. Yani kimseye "sir, sir, sir" diye zırlamaya gerek olduğunu düşünmüyorum. Bu duruma tepki gösteren insanları da şöyle anlıyorum, ABD'nin ilgili bölgesinde yaşayanlar ekonomik açıdan sağlam insanlar. Görüş olarak sol ve radikal sola yakın insanlar aynı zamanda da. California'nın ilgili bölgesindeki yönetimi kendileri seçtiler, zira bunların birçoğu ünlü ve ülkede çevresi olan insanlar. İtfaiye şefliklerine ve kadrolara birçok yetersiz insan doldurdular. Bu Los Angeles'in başına gelen ilk yangın değil. Daha önce çok defa çok büyük yangınlara şahitlik etmiş bir alan. Woke etkisi de git gide artarak LA'nın elini kolunu bağladılar. Bugün ABD'de dalga geçtikleri sağcı eyaletlerden gelen yardımlar olmasa daha bunun 10 katı yanacaktı LA.