Evet o kadar iyi ki Crew oynarken 15dkde bir GPU Lost hatası yiyorum sayesinde.
Detaylar
Kim cevapladı?Hocam pardon. Belki böyle olmasının nedeni oyun ile alakalı olabilir. Mesela Unity3D oyunlarında Loseless Scaling çalışmıyor diyorlardı.Evet o kadar iyi ki Crew oynarken 15dkde bir GPU Lost hatası yiyorum sayesinde.
EkmekArasiSSD
Uzman
O zaman deneyeyim fırsatım olduğu anda. Teşekkürler hocam.Evet. Daha önce konuştuğum bir kişi ekran kartının gücünü azaltıp (tükettiği W) Lossless açıp sıcaklık düşürüyormuş.
Gelişme: dün gece kurup oyunda test ettim. Undervolta rağmen oyunda 77-78 derecede gezen bilgisayar şu an 68-70 civarında dolanıyor. Loseless Scaling ciddi anlamda yükü azaltıyormuş. Afterburner ile takip ediyorum sürekli.
Son düzenleme:
Peki FPS ya da akıcılık artı mı yoksa 60 Hz mi ekranın?O zaman deneyeyim fırsatım olduğu anda. Teşekkürler hocam.
Gelişme: dün gece kurup oyunda test ettim. Undervolta rağmen oyunda 77-78 derecede gezen bilgisayar şu an 68-70 civarında dolanıyor. Loseless Scaling ciddi anlamda yükü azaltıyormuş. Afterburner ile takip ediyorum sürekli.
EkmekArasiSSD
Uzman
120 Hz hocam ancak oyun maksimum 60 FPS'e kadar çıkıyor. Yanlış anlaşılmasın yani oyunun kendisi 60'dan fazlasına izin vermiyor. Oyundan 30 FPS'e çekip 2X yaptım ve rehberden de yola çıkarak konfigüre ettim. 60 FPS'de nasıl duruyorsa şu an 30 FPS'de program sayesinde aynı duruyor. Tabi karttaki yük de azalınca sıcaklık da azalıyor epey.Peki FPS ya da akıcılık artı mı yoksa 60 Hz mi ekranın?
Hocam 60 FPS'i de aşıyor her oyunda. Ben Dark Souls 3'ü mesela 120 FPS'de oynuyorum, 60'a göre çok akıcıdır.120 Hz hocam ancak oyun maksimum 60 FPS'e kadar çıkıyor. Yanlış anlaşılmasın yani oyunun kendisi 60'dan fazlasına izin vermiyor. Oyundan 30 FPS'e çekip 2X yaptım ve rehberden de yola çıkarak konfigüre ettim. 60 FPS'de nasıl duruyorsa şu an 30 FPS'de program sayesinde aynı duruyor. Tabi karttaki yük de azalınca sıcaklık da azalıyor epey.
EkmekArasiSSD
Uzman
Hocam sanırım anlamadınız beni. Oyun ayar içerisinden kendisinden 60'dan fazlasına izin vermiyor. Kendim 120 yapmayı denemedim açıkçası.Hocam 60 FPS'i de aşıyor her oyunda. Ben Dark Souls 3'ü mesela 120 FPS'de oynuyorum, 60'a göre çok akıcıdır.
Ki Google amcaya yazdığınızda zaten hatta 60 FPS kilidinden insanların şikayetçi olduğunu görebilirsiniz.
Hocam siz deneyin, aşıyor. YouTube videolarında aşıldığını gördüm. 60 olması fark etmez, çünkü olayı LSFG ele alıyor ve yeni ekran oluşturuyor gibi. Kareleri orada üretiyor. Ban riski var mı bilmem.Hocam sanırım anlamadınız beni. Oyun ayar içerisinden kendisinden 60'dan fazlasına izin vermiyor. Kendim 120 yapmayı denemedim açıkçası.
Eki Görüntüle 93988
Ki Google amcaya yazdığınızda zaten hatta 60 FPS kilidinden insanların şikayetçi olduğunu görebilirsiniz.
EkmekArasiSSD
Uzman
Hocam siz deneyin, aşıyor. YouTube videolarında aşıldığını gördüm. 60 olması fark etmez, çünkü olayı LSFG ele alıyor ve yeni ekran oluşturuyor gibi. Kareleri orada üretiyor. Ban riski var mı bilmem.
Zaten illa ki izin verir. Sadece oyun içerisinden 60 oluyor en fazla ama 120 olduğunda daha iyi akacağını düşünüyorum. Oyun hep 60'dı. 120 halini görmedim. Güzel bir deneyim olabilir gibi duruyor.
Lossless Sccaling'in Elden Ring gibi oyunlarda öne çıkmasının bir diğer sebebi de bu. Genelde eski veya Elden Ring gibi garip FPS sabitlemeleri olan oyunların FPS limitini doğal olarak geçiyor. Fakat tabii ki 120 FPS oynamak isterseniz sıcaklık değerleri eskisi gibi olabilir. Sonuçta oradaki sıcaklığı düşüren asıl olay FPS'yi kartın zorlanmayacağı bir değere düşürmek. Ha X4 modunu kullanırım diyorsanız sıcaklık eskisi kadar yüksek olmaz fakat görüntüdeki bozulma artar.
@EkmekArasiSSD
@EkmekArasiSSD