RTX 5090 ile kullanmak abartı mı olur? Resmen parayla FPS alıyorsunuz. Süper bir program. İhtiyacı olan alsın.

İşe yarıyor bu arada. Dayanamadım aldım. Doom 3 oynarken gözüm yoruluyordu, 62.5 FPS çünkü. Ve ekranım 165 Hz. Denemek için çarpanı 5 yaptım 248 FPS oluyor. Gözlerim yorulmadı.

Son düzenleme:
Bende hem APU, hem RX 7900 XT var. Oyunlar RX 7900 XT'den çalışıp, bu zımbırtı APU ile çalışsa olur mu ki?

Oyunu oynadığınız monitörü APU'ya bağlamanız gerekecek ama yetersiz kalabilir belki yine de denemekten zarar gelmez APU kullananlarda vardı ama sizin ekran kartı güçlü.

Ben uzun süredir kullanıyorum, işe yaradığı oyunlar var yaramadığı oyunlar var. Kimi oyunda aşırı input lag yaparken kiminde hiç anlaşılmıyor bile çok güzel işe yarıyor.

Mesela diablo 4 de müthiş çalışıyor ama poe2'de input lag çok feci.

Bence indirimden alın geçin işinize yaradığı senaryolar mutlaka olur. Ayrıca yüksek fps ile dizi / film izlemek için müthiş bir şey sadece oyun olarak düşünmeyin. Futbol maçında bile yüksek fps ile çok akıcı oluyor maçlar.

Ben uzun süredir kullanıyorum, işe yaradığı oyunlar var yaramadığı oyunlar var. Kimi oyunda aşırı input lag yaparken kiminde hiç anlaşılmıyor bile çok güzel işe yarıyor.

Bence indirimden alın geçin işinize yaradığı senaryolar mutlaka olur. Ayrıca yüksek fps ile dizi / film izlemek için müthiş bir şey sadece oyun olarak düşünmeyin. Futbol maçında bile yüksek fps ile çok akıcı oluyor maçlar.
Yüksek FPS ile dizi/film izlemek nasıl oluyor? Açıklayabilir misiniz?

Sadece bir şeyler izlediğimiz zaman aktif olmasını nasıl ayarlayabilirim yüksek fps için ?

Grafik kalitesi belirgin şekilde düşüyor mu veya titreme falan oluyor mu?
FG'de görüntü kalitesinde çok düşük yok ancak tekrar eden örüntülerde, mesela kapılardaki veya zemindeki dikey-yatay çizgilerde hareketi takip edemediğinden artifactlar oluşabiliyor.

Daha önce kullandım performans artışı fazlasıyla yapıyor ama input lag fazla oluyor o durum beni sıkıyordu ama sanırım NVIDIA Reflex ile çözülebiliyormuş bu sorun.
2x'de input lag bayağı az, rahatça oynuyorsunuz. 3x ve 4x'de bayağı fark edilir oluyor.

4060 ile 60 FPS altına düştüğüm oyun olmadı hiç alsam mı acaba çok kararsız kaldım. Aşırı işe yarayan var diyen de var hiçbir işe yaramıyor diyen de var.
Neredeyse her oyunda DLSS ve FG var. Oyunlardan açabilirsiniz.

Boş bir uygulama 1050 ti'da titremeler, kasmalar ve droplar olmuştu.
Zamanında 10-20 TL civarına almıştım. 1060'lı sistem vardı. Hiçbir işime yaramadı. Binbir çeşit ayarı denedim. Rehberleri inceledim ama olmadı. Her sistemde verimli çalışmıyor.
AFMF'de olduğu gibi en azından oyunda 60 FPS alıyor olmanız lazım. Yoksa artışı hissedemiyorsunuz pek. Ayrıca FG'nin çalışması için bir miktar ekran kartından güç çalması lazım.

@Lumine

Normal şartlarda çoğu dizi ve film videosu 24fps civarında çalışıyor, bunu kullanınca atıyorum 60fps'e çıkartmış oluyorsunuz ve çok akıcı hale geliyor seyir deneyiminiz. 24 fps konusundaki detaylı kaynağa şuradan ulaşabilirsiniz: https://saturation.io/blog/why-are-movies-24-frames-per-second

@Vaga

Videoyu açtığınız pencere açıkken aktif ederseniz o an ki açık pencerenize etki ediyor. Videoyu başlatıp kısa yolla veya programdan aktif et deyip tekrar video penceresini önünüze alırsanız 2-3 saniye sonra video penceresine etki etmeye başlıyor.

24 FPS animeleri 2X yani 48FPS yaparak izlemek daha çok öneriliyor 60 pek güzel değil bence. O yüzden bende 48 de izliyorum animeleri hep.

Düşük FPS aldığınız oyunlar varsa yani eski bir sisteminiz varsa bu program sizin işinize yaramaz. Benim tavsiyem en kötü RTX 2000 serisi veya RX 6000 üstü kart olması bence daha mantıklı.