Dostlar selam. Bu uygulamayı alacağım. Ancak işe yarayacak şekilde kullanmayı anlayamadım. Bana bu konuda yardımcı olur musunuz? 4070 ile RDR2'de açmak istiyorum örneğin.
Benim kendi düşüncem Hz oluşturmana gerek yok bence. Dediğim gibi oyun içi veya RivaTuner statistics server ile FPS'yi belirli bir limite sabitlediğin zaman işini görecektir diye düşünüyorum. (Oyun için sabitleme varsa daha iyi çalışıyor.)
Hem 4070 gibi bir kartınız var halihazırda zaten. Bu programı az FPS aldığınız bir oyunda çalıştırırsan daha işini görecektir. Ben atıyorum 160 FPS aldığım bir oyunda denemek için 100'e sabitledim çok az hissettim farkı. Sonra 60-70-80 FPS aldığım bir oyunda açtım, farkı daha iyi hissettim.
Hz düşürürseniz akıcılık düşer. FPS sabitleyin. Siz 30 FPS sabitleseniz bile program 60 FPS verecek size. Ancak siz 30 Hz yaparsanız, program 60 FPS bile verse o akıcılığı hissedemezsiniz.
Amaç zaten FPS'yi ikiye katlamak. İstersen 100'e istersen 120'ye sabitle, monitörün sana o FPS değerlerini gösteremeyeceği için bir anlamı yok. O yüzden monitörünün yenileme hızının yarısına FPS'yi kilitliyoruz ki tam olarak monitörünün gösterebileceği değerleri alabilesin. Mesela ben 30'a kilitliyorum, 60 FPS oynuyorum. Eğer bilgisayarınız istediğiniz oyunda monitörünüzün yenileme hızının yarı kadar FPS değerini sunamıyorsa rahat aldığınız FPS değerlerine sabitlemeniz gerekli ki stabil bir oyun deneyimi olsun.
Frame Generation teknolojilerinde yalnizca goruntunun daha akici hale geldigini ve sizin girdilerinizin gecikmesinin asil FPS'iniz ile ayni oldugunu unutuyorsunuz. Yani ornegin goruntu 120 FPS gibi gozukse de, input gecikmeniz hala 60 FPS islenen goruntuyle ayni olacaktir. Bu yuzden FSR 3 FG kullandiginizda Anti-Lag, DLSS 3 FG kullandiginizda da Reflex aciliyor, bu gecikmeyi minimize etmek icin.