Dostlar selam. Bu uygulamayı alacağım. Ancak işe yarayacak şekilde kullanmayı anlayamadım. Bana bu konuda yardımcı olur musunuz? 4070 ile RDR2'de açmak istiyorum örneğin.
Detaylar
Kim cevapladı?hmz4hsg
Yetkin
Dostlar selam. Bu uygulamayı alacağım. Ancak işe yarayacak şekilde kullanmayı anlayamadım. Bana bu konuda yardımcı olur musunuz? 4070 ile RDR2'de açmak istiyorum örneğin.
4070 ile herhangi bir upscaling programına ihtiyacın bile yok.
Kullanmak için ayarları bu şekilde yapman yeterli. Ölçeklendirme katsayısı sana kalmış.
- Makaleler
- 7
4070 gibi bir ekran kartı kullanıp bunu kullanmak bence biraz garip olur. Onun yerine sağda solda FSR 3 modları dolanıyor RDR 2 için o daha çok işini görecektir.
Forumda bir kullanım rehberi var. Ayarları bir üstte olan üye gibi yapabilirsiniz.
techolay.net
Forumda bir kullanım rehberi var. Ayarları bir üstte olan üye gibi yapabilirsiniz.
Rehber: Lossless Scaling Frame Generation Nedir?
Gençler selam. Bugün sizlere bir yazılım önerisinde bulunmaya geldim. Steam üzerinde şu an 7 dolar olan (5TL idi 2021'de). Lossless Scaling'den bahsedeceğim. Öncelikle kendisi üzerinde FSR1'den tutun birçok ölçeklemeyi kullanmanıza imkan sunan bir yazılım. Ama yazılım en büyük bombası Frame...
Hocam bu ayarları yapıp oyunu çerçevesiz tam ekranda açarsam ve ölçekle dersem mi çalışır? Ayrıca bir süre vardı o süre bitmeden oyuna geri mi dönmem gerek? Teşekkürler cevap için ayrıca.4070 ile herhangi bir upscaling programına ihtiyacın bile yok.
Kullanmak için ayarları bu şekilde yapman yeterli. Ölçeklendirme katsayısı sana kalmış.
Eki Görüntüle 53270
4070 gibi bir ekran kartı kullanıp bunu kullanmak bence biraz garip olur. Onun yerine sağda solda FSR 3 modları dolanıyor RDR 2 için o daha çok işini görecektir.
Rehber: Lossless Scaling Frame Generation Nedir?
Gençler selam. Bugün sizlere bir yazılım önerisinde bulunmaya geldim. Steam üzerinde şu an 7 dolar olan (5TL idi 2021'de). Lossless Scaling'den bahsedeceğim. Öncelikle kendisi üzerinde FSR1'den tutun birçok ölçeklemeyi kullanmanıza imkan sunan bir yazılım. Ama yazılım en büyük bombası Frame...techolay.net
Hocam bu rehberde ekranı yari Hz'e ayarlayın diyor. E ben yarı Hz'e ayarladıktan sonra FPS yükselse ne olur? 72 FPS göreceğim ben.
- Makaleler
- 7
@ircoas
Evet, o süre bitmeden oyuna geri dönmeniz gerekiyor. Eğer süre beklemek istemiyorsanız ayarlara girip kısayol atayabilirsin. Oyundayken direkt kısayol ile 5 saniye beklemeden aktif edersin. Ayırca FPS göstergesini aç ki çalışıp çalışmadığı belli olsun.
Tamamdır hocam öyle yapayım. Eve geçince normal test edeceğim FPS'imi. Ancak dediğim problem ne olacak? Ben zaten 72 FPS'i her oyunda alıyorum. Amacım onun üstünde almak zaten.
- Makaleler
- 7
@ircoas
O Hz olayı aslında bir nevi FPS sabitleme. Mesela oyun içinde FPS limiti koyma varsa onu 60 FPS'ye sabitleyip programı çalıştırırsanız oyunun 60 FPS'de çok daha akıcı olduğunu görürsün.
Yani uygulamayı çalıştırmadan önce belirli bir FPS sabitlemeniz gerekiyor. İster oyun içinden ister RTSS ile FPS'yi sabitleyebilirsin.
O Hz olayı aslında bir nevi FPS sabitleme. Mesela oyun içinde FPS limiti koyma varsa onu 60 FPS'ye sabitleyip programı çalıştırırsanız oyunun 60 FPS'de çok daha akıcı olduğunu görürsün.
Yani uygulamayı çalıştırmadan önce belirli bir FPS sabitlemeniz gerekiyor. İster oyun içinden ister RTSS ile FPS'yi sabitleyebilirsin.
@ircoas
O zaman oyunda FPS'mi kitliyicem. Ancak 60FPS daha mı akıcı olacak? Anladım hocam teşekkür ederim.
- Makaleler
- 7
Tamamdır hocam öyle yapayım. Eve geçince normal test edeceğim. Ancak dediğim problem ne olacak? Ben zaten 72 FPS'i her oyunda alıyorum amacım onun üstünde almak zaten.
İşte FPS sabitlediğin zaman oyun daha akıcı oluyor. Mesela bir oyunda 60 FPS veya 70 FPS aldığın zaman pek akıcı olmaz hali ile. Örnek; Bir oyundan 1080p Ultra ayarlarda 55-60 FPS alıyorsun diyelim ama oyun akıcı gelmiyor sana.
FPS'yi 55 veya 60'a artık ne kadar alıyorsan ister oyun içi ister RTSS ile sabitliyorsun aldığın değere, programı çalıştırınca FPS 2X olmuş oluyor daha akıcı bir görüntü sunuyor sana işte.
Yalnız ne kadar düşük FPS alırsan program o kadar sorunlu çalışır. 30 FPS alırken bunu etkinleştirirsen ınput lag olur pek zevk alamazsın hali ile. Zaten AMD bile belirli bir FPS değerinin üstünde çalıştırılmasını tavsiye ediyor.
İşte FPS sabitlediğin zaman oyun daha akıcı oluyor. Mesela bir oyunda 60 FPS veya 70 FPS aldığın zaman pek akıcı olmaz hali ile. Örnek; bir oyundan 1080p Ultra ayarlarda 55-60 FPS alıyorsun diyelim ama oyun akıcı gelmiyor sana.
FPS'yi 55 veya 60'a artık ne kadar alıyorsan ister oyun içi ister RTSS ile sabitliyorsun aldığın değere, programı çalıştırınca FPS 2X olmuş oluyor daha akıcı bir görüntü sunuyor sana işte.
Yalnız ne kadar düşük FPS alırsan program o kadar sorunlu çalışır. 30 FPS alırken bunu etkinleştirirsen ınput lag olur pek zevk alamazsın hali ile. Zaten AMD bile belirli bir FPS değerinin üstünde çalıştırılmasını tavsiye ediyor. Bu program zaten AMD'nin verdiği açık kaynak yazılıma göre oluşturuldu.
Hocam her oyunda en az 90 100 FPS alıyorum. Ben en iyisi 70 80 Hz oluşturayım özel çözünürlükten. Sonra o Hz'de açayım oyunu. Bunu çalıştırıp keyfime bakayım.
Yeni konular
-
-
Sisteme GTX 1660 Super takınca ekran donma ve BIOS'a atma sorunu
- Murathan_2311
-
-
-
-