LPG bakımı yapmak menzili uzatır mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Lachesis
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 115
  • Etiketler Etiketler
    yapmak

Lachesis

Becerikli
İyi akşamlar arkadaşlar 2009 1.5 Mitsubishi Lancer aracım var LPG'li.
Simit tüp olarak takılmış şekilde almıştım aracı ve bakım zamanı geldi neredeyse.
450 km menzili var şu an sakin kullanımda LPG'de aracın. Aldığımda da bu şekildeydi. Depo aşağı yukarı 900 TL'ye doluyor.
Asıl sorum şu bakım yapıldığı zaman bu menzil artar mı filtreler vs. değişip güzel bir gaz ayarı yapıldığında?
Bu arada LPG markası olarak Atiker mevcut.

Menzil artmaz, düzenli bakım parçaların ve motorun ömrünü uzatır. İşinin ehli bir ustaya aracınıza LPG sistemi için yol afr ayarı yaptırırsanız aracınız olması gerektiği gibi benzinden farksız çalışır motorun ömrünüde kısaltmaz.

Anladım hocam araç zaten lpgde aynı benzin gibi gidiyr ancak menzili de uzatabilseydik iyi olacaktı simit tüp yüzünden 450 km çok az geliyor her gün 50 km yol yaptığım için.
simit tüpü normal tüp olarak çevirsek ruhsata işlemek gerekir mi?

Evet tadilat muayenesi gerekir, tüpünüzün değişim tarihi yaklaştığında bu senaryoyu uygulamanız daha mantıklı olabilir.

Evet tadilat muayenesi gerekir, tüpünüzün değişim tarihi yaklaştığında bu senaryoyu uygulamanız daha mantıklı olabilir.
Tüpün tarihi ocak ayı itibariyle doldu ben muayeneyi aralıkta yaptırarak ucundan kurtardım bir sonraki muayeneye nasip olursa artık teşekkürler cevaplarınız için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…