4284

Uzman
Makaleler
1
Lubuntu'yu denemek istiyorum, biraz araştırma yaptım ve yeni sürümlerinde LXQT kullanıldığı, bu sebeple kaynak kullanımı daha fazla olduğu yazıyor. Peki nasıl LXDE seçerim ve LXDE seçmemi önerir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Lubuntu'yu denemek istiyorum, biraz araştırma yaptım ve yeni sürümlerinde LXQT kullanıldığı, bu sebeple kaynak kullanımı daha fazla olduğu yazıyor. Peki nasıl LXDE seçerim ve LXDE seçmemi önerir misiniz?

Açıkçası patates gibi bir bilgisayarınız yoksa LXDE geçmek size pek bir şey katmaz.

KDE Neon yüklemeyi düşünüyorum ama masaüstü ortamı o kadar etkiliyor mu performansı?

Hocam KDE Neon boşverin bence KDE yüklü Debian'da da aynı sonucu alırsınız. Kullanılması gereken 10 tane falan dağıtım var. Diğerlerinin pek bir anlamı yok.

Masaüstü ortamları performansı bayağı etkiler ama söylendiği kadar değil. Genelde RAM ve Disk kullanımı değişiklik gösteriyor.

Hocam KDE Neon boşverin bence KDE yüklü Debian'da da aynı sonucu alırsınız. Kullanılması gereken 10 tane falan dağıtım var. Diğerlerinin pek bir anlamı yok.

Masaüstü ortamları performansı bayağı etkiler ama söylendiğü kadar değil. Genelde RAM ve Disk kullanımı değişiklik gösteriyor.
Doğru ama biraz rahat kullanım uygulama desteği falan açısından lubuntu'yu yükleyip KDE masaüstü ortamına geçmem mantıklı olmaz mı?

KDE Neon yüklemeyi düşünüyorum ama masaüstü ortamı o kadar etkiliyor mu performansı?
2 cekirdekli 6 GB RAMli pentium laptopumda Plasma sorunsuz calisiyordu. Kasma yoktu yani. Patates laptop olmadigi surece cok da etki etmez.

Doğru ama biraz rahat kullanım uygulama desteği falan açısından lubuntu'yu yükleyip KDE masaüstü ortamına geçmem mantıklı olmaz mı?
O zaman Kubuntu yukleyin, daha mantikli bir secim olur ve kalinti silme ile ugrasmazsiniz.

Amaciniz hafiflik ise Lubuntu, Kubuntu ve normal Ubuntu arasinda tek fark kullandiklari masaustu ortamlari. Daha hafif bir sey istiyorsaniz daha az onyuklu yazilim ile gelmeyen sismemis bir isletim sistemi kurmaniz lazim, Debian, Arch vs. gibi. Veya kurdugunuz OS'da kullanmadiginiz seyleri kaldirmaniz gerekir.

Bu Lubuntu vesaire hepsi Ubuntu'nun farklı masaüstü ile gelen halleri. İsterseniz Kubuntu da yükleyebilirsiniz. İsterseniz Lubuntu dağıtımına da KDE yüklenebilir. Ama bu yöntemi pek önermem, çoğu dağıtımda birden fazla masaüstü ortamı kullanmak stabiliteyi bozabiliyor.

2 cekirdekli 6 GB RAMli pentium laptopumda Plasma sorunsuz calisiyordu. Kasma yoktu yani. Patates laptop olmadigi surece cok da etki etmez.

O zaman Kubuntu yukleyin, daha mantikli bir secim olur ve kalinti silme ile ugrasmazsiniz.
Tamamdır öyle yapayım o zaman aynı hatayı bundada alır mıyım bunuda ventoy ile indirsem olur mu?

Bu Lubuntu vesaire hepsi Ubuntu'nun farklı masaüstü ile gelen halleri. İsterseniz Kubuntu da yükleyebilirsiniz. İsterseniz Lubuntu dağıtımına da KDE yüklenebilir. Ama bu yöntemi pek önermem, çoğu dağıtımda birden fazla masaüstü ortamı kullanmak stabiliteyi bozabiliyor.
Kubuntu daha mantıklı geldi hocam onu kullanacağım.

Bide hocalarım kurulumda invalid magic number hatası alıyorum ayrı birde konu açtım nasıl çözebilirim?
Konu linki = Lubuntu error: "invalid magic number" hatası
Aynı hatayı alır mıyım ventoy ile mi kurmam lazım?