Makaleler
30
Yer
Montpellier
Turkiye'de pek alicisi yok biliyorum ama farkli bir seyler dinlemek isteyen olursa tavsiye ederim. Sahsen Fransizca fonetigi geregi rap muzige gercekten yakisan bir dil. Telaffuzlar ritme takir takir uyuyor. Biraz da sarki hakkinda konusayim.

Tout s'en va, "Her sey gecip gidiyor." anlamina geliyor. Sarkida genellikle zaman, depresyon, ask ve ayriliklar gibi duygusal konular ele alinmis. Resval bu duygulari hafiften emo duygularla guzelce anlatmis. Okullarda artan madde kullanimi ve siddetten de bahsediyor. Bazi lirikleri cok karanlik:
Faut qu'on m'sauve de la mort ou qu'on m'sauve de la vie
"Beni ya olumden kurtarsinlar ya da hayatin kendisinden."

Dégâts post-traumatiques, rapplique automatiquement

Tout ça m'attriste, c'est la mélo' d'ma vie
"Travma sonrasi hasarlar, otomatik geri donuyor. Butun bunlar beni uzuyor, bu hayatimin melodisi iste."

Je pense trop à la vie et la mort, le sablier demande
"Cok fazla dusunuyorum hayati ve olumu, kum saati cagiriyor."

Belki de emo rap'in kaderi budur. Juice WRLD, Lil Peep ve XXX gibi sanatcilar da bu dalda eserler veren insanlardi, olum ve intihar temalarini siklikla isliyorlardi. Ve farkli sebeplerden genc yasta olduler. Luv Resval de emocu sayilamayacak birisi de olsa emo tarafi agir basan eserleri boldu. O da genc yasta hayata veda etti. Biraz lanetli bir dal ha? Belki de bilincaltlari istemsiz sekilde gercekten bir kum saati gibi calisiyordu. Sanki zamanlarinin az kaldiginin istemsizce farkindalardi gibi. Ya da dumduz paranoyagiz ve sadece tesaduflere inanip mantik ariyoruz, ne dersiniz?

Neyse, cok kafa yormayalim. Bunun Turkce cevirisini hazirliyorum, hazir oldugunda merak eden olursa eklerim. Sadece flow ve hava olarak degil lirikal acidan da tatli bi' eser. Repose en paix Resval...