Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

tequilasunset

Üyecik
Merhaba,

Ryzen 5 2600 işlemcimi Ryzen 5 5600 ile değiştirmek istedim. 5600'ü taktıktan sonra bilgisayar açılmadığında BIOS güncellemediğimi fark ettim ve güncelleme yapabilmek için eski işlemcimi (2600) geri taktım. Ancak bu sefer de bilgisayar açılmadı.

M.2 SSD'm BIOS üzerinden baktığımda “SM2363 1gb” olarak görünüyor. Başka bir bilgisayar üzerinden yeni BIOS sürümünü indirip kurdum fakat durum değişmedi. Bilgisayarı onardıktan sonra CMD üzerinden diskpart > list volume komutunu çalıştırdığımda da M.2 SSD görünmüyor. Çıkarıp taktım, kabloları kontrol ettim fakat yine bir değişiklik olmadı.

Eski bir HDD'yi taktığımda BIOS üzerinde gözüküyor fakat Windows kurulum ekranında ya da diskpart üzerinde kontrol ettiğimde görünmüyor.

Bu durumda SSD mi bozulmuştur, yoksa anakarttaki M.2 yuvası mı arızalanmıştır, yoksa başka bir sorun mu vardır? Yardımcı olursanız çok teşekkür ederim.

Sistem özelliklerim:
  • Anakart: B450M Pro- M.2 V2.
  • Eski işlemci: AMD Ryzen 5 2600.
  • Yeni işlemci: AMD Ryzen 5 5600.
  • Ekran kartı: Radeon RX 590.
  • BIOS sürümü: 7B84v4e. ( E7B84AMS. 4E0 )
  • M.2 SSD: James Donkey 256 GB.
  • Windows OS Configuration: UEFI

Çözüm
BIOS’u tekrar varsayılan ayarlara döndür (Load Optimized Defaults). SATA modu → AHCI seç. Boot Mode → UEFI + CSM ayarlarını kontrol kontrol edin.
Ne olur SSD'yi yerinden çıkarıp tekrar takın.
Büyük ihtimalle SSD bozuldu. Çünkü dandik SSD almışsınız.
BIOS’u tekrar varsayılan ayarlara döndür (Load Optimized Defaults). SATA modu → AHCI seç. Boot Mode → UEFI + CSM ayarlarını kontrol kontrol edin.

Çözüm
BIOS'u tekrar varsayılan ayarlara döndür (load optimized defaults). SATA modu → AHCI seç. Boot mode → UEFI + CSM ayarlarını kontrol kontrol edin.

Bu ayarlar aynen sizin dediğiniz durumda. Dediğiniz gibi ben de SSD'nin bozulduğunu düşünüyorum ama belki başka bir durum vardır diye yine de emin olmak için sormak istedim. Cevabınız için teşekkür ederim.