İyi sosyaller. Bütçem 6.5-7K civarı. Bu civarlara sıfır olarak 1 TB M.2 SSD bulabiliyorum ama 2. el olarak 2 TB boyutlu bulunabiliyor. Windows ve oyunları depolayacağım için 1 TB yetmeyebilir diye 2 TB alma isteğim var ama 2. el olarak alınabilir mi bilmiyorum, yani bir sorunla karşılaşabilir miyim? Sağlığı 90 altı olanı almam muhtemelen ama bunun dışında herhangi bir test istemeli miyim? Bu konuda aydınlatırsanız çok mutlu olurum şimdiden teşekkürler.
Detaylar
Kim cevapladı?- Bütçe
- 6.500-7.000 TL
Alınır. Hız testi ve CrystalDiskInfo bilgileri sağlam olacak şekilde ama. Sağlık yüzdesi önemli değil. Bu bahsettiklerim önemli. 100 gözüken bir disk ölü olabilir. 0 gözüken bir disk de gayet sağlam olabilir.
oğuz sasi 53
Yetkin
Alınır. Hız testi ve CrystalDiskInfo bilgileri sağlam olacak şekilde ama.
Sadece bu bilgileri mi istemeliyim? Bir de Gen 4 olayı falan var mış hocam, bunlar çok önemli mi? 2 TB Gen 4 M.2 SSD 7 küsurlere satılabiliyormuş.
@oğuz sasi, anakartınız nedir? Gen4 destekliyse Gen4 bakın bence. Hızlarını çok etkiliyor.
oğuz sasi 53
Yetkin
Asus B450M-K hocam@oğuz sasi, anakartınız nedir? Gen4 destekliyse Gen4 bakın bence. Hızlarını çok etkiliyor.
@oğuz sasi, düz M-K değil mi? II olanı da var. Zaten ikisi de Gen3.
oğuz sasi 53
Yetkin
Evet düz M-K. Gen3 anakarta Gen4 takabilir miyim sorunsuzca çalışır mı hocam? Hızı orjinalinden düşük oluyormuş sanırım 3500 MB civarlarında.@oğuz sasi, düz M-K değil mi? II olanı da var. Zaten ikisi de Gen3.
@oğuz sasi, takarsınız ancak Gen4 hızında çalışır.
RapidLemming955 53
Üstün
Ben laptopumda öyle kullanıyorum. Dediğiniz gibi 3500 MB civarlarında takılıyor.Evet düz M-K. Gen3 anakarta Gen4 takabilir miyim sorunsuzca çalışır mı hocam? Hızı orjinalinden düşük oluyormuş sanırım 3500 MB civarlarında.