Gemi savaşları bayağı güzel gözüküyor ama hala oyunun temel sorunlarının düzeltildiğine dair bir açıklama ya da emare göremedim. Tamam ilk deniz savaşı çok zevkli olacak belki ikincisinde de eğleneceğiz ama üçüncüsünde bayacak tamam nord ırkı güzel gözüküyor ama 2. oyunda o da normalleşecek. Peki oyunun betaya çıktığından beri olan "orta oyun" ve devamının tamamen boş olmasının, diplomasi diye bir şeyin olmaması, AI'nin rezalet olması, lordların ordusunu 1 kere imha edince anında başka bir yerde köylüler ile spawn olup asla ordularını geliştirememeleri, hala perklerin leş gibi, açıklanamaz vaziyette olması ve düzeltilmemesi ve saymayaca üşendiğim onlarca farklı eksikliği düzelttiler mi? Bence hayır. O yüzden Bannerlord'u ilk çıktığı gün almış hatta üstüne sırf Bannerlord oynamak için oyunun çıkış tarihine yeni sistem toplamış ben bu oyunun DLC'sine 5 kuruş bile vermeyeceğim. Hak yolundan ücretsiz bir şekilde faydalanacağım.

Değişik olmuş. DLC içeriğini detaylı okudum. Tecrübeli bir oyuncu 2-3 gün içinde tüketip döngüye girer. Uzun soluklu bir içerik gibi durmuyor. Oyun başta diyalog olmak üzere pek çok açıdan eksik kalmaya devam edecek. Yine de çeşitlilik olması güzel.

Dediklerinize aynen katılıyorum. 2026'da kendimde beklediğim sadece iki oyun var o da Chronicles: Medieval ile GTA 6. Raw Power Games'te tecrübeli isimler var ve araştırdığıma göre iyi yatırımcı toplamışlar bütçeleri de var. İnşallah güzel bir alternatif olur Bannerlord'a. Ha belki UE5 motorundan dolayı savaş büyüklüğünü Bannerlord'daki kadar yapamazlar ama diğer güzellikleri bu eksiği kapatacaktır illaki.

TW 25 dolara DLC çıkarırken o sırada Bannerlord :rofl:

Gemi savaşları bayağı güzel gözüküyor ama hala oyunun temel sorunlarının düzeltildiğine dair bir açıklama ya da emare göremedim. Tamam ilk deniz savaşı çok zevkli olacak belki ikincisinde de eğleneceğiz ama üçüncüsünde bayacak tamam nord ırkı güzel gözüküyor ama 2. oyunda o da normalleşecek. Peki oyunun betaya çıktığından beri olan "orta oyun" ve devamının tamamen boş olmasının, diplomasi diye bir şeyin olmaması, AI'nin rezalet olması, lordların ordusunu 1 kere imha edince anında başka bir yerde köylüler ile spawn olup asla ordularını geliştirememeleri, hala perklerin leş gibi, açıklanamaz vaziyette olması ve düzeltilmemesi ve saymayaca üşendiğim onlarca farklı eksikliği düzelttiler mi? Bence hayır. O yüzden Bannerlord'u ilk çıktığı gün almış hatta üstüne sırf Bannerlord oynamak için oyunun çıkış tarihine yeni sistem toplamış ben bu oyunun DLC'sine 5 kuruş bile vermeyeceğim. Hak yolundan ücretsiz bir şekilde faydalanacağım.
1767618460654.webp

Gerçekten TW kadar rezalet bir firma görmedim ben hayatımda. O kadar plan, strateji yapıyorsun ama oyun hataları yüzünden hepsi çöpe gidiyor zaman kaybetmiş oluyorsun sadece. Resimde gördüğünüz şey, askerler gemiyi bordaladı düşmanı imha etti ama öylece takılı kaldılar orada. Hiçbir emrime de uymuyorlar o yüzden bütün plan bozuldu. Aynı şekilde hikaye de çok sığ kalmış hiçbir derinlik yok. Yapay zeka hala çok kötü. Formasyon ve asker yönetimi hala çok eksik. Yani oyunun neresinden tutsanız elinizde kalıyor. Biraz da suç diğer firmalarda. Böylesine tutan bir oyun türüne bir alternatif getirmiyorlar. Sonra bu aptal şirketin oyununa mecbur kalıyoruz.

Son düzenleme:
Gerçekten TW kadar rezalet bir firma görmedim ben hayatımda. O kadar plan, strateji yapıyorsun ama oyun hataları yüzünden hepsi çöpe gidiyor zaman kaybetmiş oluyorsun sadece. Resimde gördüğünüz şey, askerler gemiyi bordaladı düşmanı imha etti ama öylece takılı kaldılar orada. Hiçbir emrime de uymuyorlar o yüzden bütün plan bozuldu. Aynı şekilde hikaye de çok sığ kalmış hiçbir derinlik yok. Yapay zeka hala çok kötü. Formasyon ve asker yönetimi hala çok eksik. Yani oyunun neresinden tutsanız elinizde kalıyor. Biraz da suç diğer firmalarda. Böylesine tutan bir oyun türüne bir alternatif getirmiyorlar. Sonra bu aptal şirketin oyununa mecbur kalıyoruz.

Haklının acelesi yok hocam. Rezalet olacağı en başından belliydi ama insanlar inatla bu iş bilmez firmaya inanıyor.

Haklının acelesi yok hocam. Rezalet olacağı en başından belliydi ama insanlar inatla bu iş bilmez firmaya inanıyor.
Çıktığı seneyi çok iyi hatırlıyorum. Merdiven bug'ını modlar hariç 1 2 senede mi ne anca düzeltmişlerdi. Napıyorlar oyun geliştiricilerini torpille mi alıyorlar acaba? Malum burası Türkiye

Hala savaşlar anlık bitiyor anlık başlıyor. Modsuz oynadım, eskisinden de kötü durumda. TW'nin tek başarısı sanki bir halt etmişler gibi algı yaratmaları. Tek beğendiğim şey kalkan sesi oldu. Harbi çok gerçekçi ses geliyor ok geldiğinde ya da düşman vurduğunda.

Çıktığı seneyi çok iyi hatırlıyorum. Merdiven bug'ını modlar hariç 1 2 senede mi ne anca düzeltmişlerdi. Napıyorlar oyun geliştiricilerini torpille mi alıyorlar acaba? Malum burası Türkiye

Hala savaşlar anlık bitiyor anlık başlıyor. Modsuz oynadım, eskisinden de kötü durumda. TW'nin tek başarısı sanki bir halt etmişler gibi algı yaratmaları. Tek beğendiğim şey kalkan sesi oldu. Harbi çok gerçekçi ses geliyor ok geldiğinde ya da düşman vurduğunda.
Hayvan gibi potansiyeli olan bir formüle sahipler ama bu potansiyelin %10'unu bile pratiğe dökemiyorlar. Sözde orta çağ temalı rol yapma oyunu. Şu oyunu oynarken orta çağda gibi hissedip kafasındaki karakterin RP'sini yapabilen var mı çok merak ediyorum. Oyun bir noktadan sonra istisnasız herkes için kale kuşatmaktan ibaret. Ben belki gezgin bir tüccar veya kendi köyü ve marabaları olan toprak ağası olarak oynamak istiyorum. Oyun savaşlar dışında hiçbir derin mekanik sunmuyor. Demircilik ve ticaret eklemişler güya. Arayüz üzerinden iki üç fare tıklamasından ibaret. NPC'ler ve diyalogları zaten rezalet ötesi. 50 civarı şehir var. Hepsinin dizilimi aynı. 2-3 tüccar ve dükkan sahibi, 2-3 haydut lideri. Hangi şehre gidersen git tamamen aynı yan görevler, kelimesi kelimesine aynı diyaloglar, aynı sonuçlar. Çok özensiz cidden. Oyundaki herkes ve her şey ruhsuz. Hayır şu oyunun sırf diyalog ağaçlarını, NPC etkileşimlerini ve görev dizaynlarını elden geçirseler bile çok farklı bir oyun olur. Sıfırdan yepyeni mekanikler eklemelerine bile gerek yok. Koca stüdyoda yaratıcılık sıfır. Mevcut mekaniklerle bile çok özgün görevler tasarlanabilir. Warband'ın modcuları oyunun temel mekaniklerini kullanarak oldukça yaratıcı şeyler ortaya koyabiliyordu. Zaten bir de mod meselesi var. Oyuna elle tutulur hiçbir şey eklemeyen boş güncellemelerle çalışan modları çalışmaz hale getirmeleri. Hani zaten bir halt becerdiğiniz yok. Bari oyunu tamamen salın da modcular rahat rahat özgün şeyler üretsin. Her güncelleme sonrası modlarını tekrar tekrar uyumlu hale getirmekle uğraşmak yerine daha büyük ölçekli modlar geliştirsin. Oyun çıkalı 5 yıl oldu, hala Warband'daki ölçekte kapsamlı modlar çıkmadı. İnsan sadece harcanan potansiyele yazık demek istiyor.