Enis

Çalışkan
Merhabalar. Yazılım Mühendisliği okuyorum ve Web Tasarımı üzerine çalışmayı düşünüyorum. Halihazırda bir windows bilgisayarım mevcut ancak macbook almayı düşünüyorum son dönemlerde. Acaba Macbook Air M2 16 GB RAM ve 256 GB SSD bulunan versiyonu işimi görür mü? SSD'sinin boyutunu önemsemiyorum çünkü yazılım programları dışında ve projeler dışında bir kurulum yapmayacağım. Yetmediği senaryoda harici SSD almayı düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Paran varsa, yeni bir işletim sistemi denemek istiyorsan, bunun daha çok zevkine bir ihtiyaç olduğunu düşünüyorsan neden olmasın, sonuçta para senin paran zevk senin zevkin. Cihaz pahalı mı? Pahalı çünkü Apple. O fiyata daha performanslı laptoplar var tabii birkaç şeyden feragat edersen.

Ancak 256 GB sıkıntı, Apple'ın depolama servislerini kullanman gerekebilir, ayrıca taşınılabilir SSD konusu da ne kadar konforlu olur bilemem. Şimdi sitesine girdim 512 yükseltmesi için 9000 lira para istiyorlar, kafayı yemişler. :rofl:

Farklı tatlar denemek istersen Huawei MateBook serisine bakabilirsin, yanına da Linux kurarsın.

Web tasarım alanında çalışmış bir yazılımcı olarak söylüyorum, keyfine bir harcama olur.

Paran varsa, yeni bir işletim sistemi denemek istiyorsan, bunun daha çok zevkine bir ihtiyaç olduğunu düşünüyorsan neden olmasın, sonuçta para senin paran zevk senin zevkin. Cihaz pahalı mı? Pahalı çünkü Apple. O fiyata daha performanslı laptoplar var tabii birkaç şeyden feragat edersen.

Ancak 256 GB sıkıntı, Apple'ın depolama servislerini kullanman gerekebilir, ayrıca taşınılabilir SSD konusu da ne kadar konforlu olur bilemem. Şimdi sitesine girdim 512 yükseltmesi için 9000 lira para istiyorlar, kafayı yemişler. :rofl:

Farklı tatlar denemek istersen Huawei Matebook serisine bakabilirsin, yanına da Linux kurarsın.

Web tasarım alanında çalışmış bir yazılımcı olarak söylüyorum, keyfine bir harcama olur.

Windows'un prize bağımlı yaşama olayından sıkıldım biraz 45.000 TL gibi bir fiyatı var öğrenci indirimiyle birlikte 512 GB olan versiyonunun. M1 MacBook Air kullanmıştım kısa bir dönem onun rahatlığına özlem duyuyorum biraz :)

Güzel bilgisayar. Eğer bütçe sorunu yoksa M3 15" 16 GB da alınabilir.
PT üzerinden satın alacağım ve ikisi arasında 15 bin tl gibi bir fiyat farkı var M2 daha yakın gibi

Windows'un prize bağımlı yaşama olayından sıkıldım biraz 45.000 TL gibi bir fiyatı var öğrenci indirimiyle birlikte 512 GB olan versiyonunun. M1 MacBook Air kullanmıştım kısa bir dönem onun rahatlığına özlem duyuyorum biraz :)

Pt üzerinden satın alacağım ve ikisi arasında 15 bin TL gibi bir fiyat farkı var M.2 daha yakın gibi.

Dediğim gibi keyfi bir harcama, ihtiyaç konusundan bakıyorsak eğer. Ama senin düşüncen ben bu gibi forumlarda "şu markayı almayın, saçmalamayın, bu para buna verilmez!" tarzı yorumlar yapmayı sevmiyorum. Kişinin parası varsa, istiyorsa alsın bence. :)

Yine de benim önerim Huawei Matebook 14s 2023. hatta içinden çıkan 512'lik M.2'yi satıp Samsung 980 Pro 1TB M.2 takıldı mı F/P konusunda çok daha iyi olur.

Merhabalar. Yazılım Mühendisliği okuyorum ve Web Tasarımı üzerine çalışmayı düşünüyorum. Halihazırda bir windows bilgisayarım mevcut ancak macbook almayı düşünüyorum son dönemlerde. Acaba Macbook Air M2 16 GB RAM ve 256 GB SSD bulunan versiyonu işimi görür mü? SSD'sinin boyutunu önemsemiyorum çünkü yazılım programları dışında ve projeler dışında bir kurulum yapmayacağım. Yetmediği senaryoda harici SSD almayı düşünüyorum.
Ben de şu an aynı soruyu kendime soruyorum. Farklı bir işletim sistemi, farklı bir ekosistem... Daha önce birkaç gün MacBook deneme fırsatım olmuştu ve açıkçası oldukça zorlanmıştım. Ancak, o kalitede bir Windows dizüstü bilgisayar da en az MacBook kadar pahalı.

MacBook’un ekranı gerçekten harika. Bir kez alışınca, diğer ekranlar adeta tost makinesi gibi geliyor. Hoparlörleri de inanılmaz derecede iyi. Şimdiye kadar müzik dinlerken MacBook kadar tatmin eden bir laptop kullanmadım. Ses yüksek, canlı ve inanılmaz net.

Ancak, web tasarım işlerin için bazı programlara ihtiyacın olacak. Örneğin, FTP veya SSH bağlantıları için gerekli yazılımlar… Muhtemelen Photoshop gibi tasarım uygulamalarını da kullanacaksın. Bu yüzden, her zaman bir Windows bilgisayara (ya da en azından Windows Subsystem’e) ihtiyacın olacak. Çünkü macOS'ta her şey ücretli ve her yazılımı yüklemek mümkün değil.

Şehir dışına çıkarken yanında bir Windows cihazın varsa büyük bir sorun yaşayacağını sanmam, ancak beklenmedik acil durumlarda MacBook yetersiz kalabilir. Tercihini iyi yap.

Bu arada, pil performansı gerçekten müthiş! 😆