İnsanlar gerçekten garip.

Video başlığı "uppercase" diye yaygara koparacaklar.
Görsellik üzerine fikrimi belirttiğim için bana "garip" diyorsunuz. Foruma bir mesaj yazmamla yaygara çıkıyorsa, ohoo... Gerçek bir tepkiyle karşılaştığınızda ne olacak merak ediyorum.

Başlıkların "uppercase" olması videonun akışta dikkat çekmesi açısından temel bir uygulama. YouTube'daki ilk örneği biz değiliz, sonuncusu da biz olmayacağız.
2014'ten beri YouTube anasayfası ve öneri motoru ürünlerinin grup lideri olan Todd Beaupré'nin önermediği bir metot. Ayrıca YouTube'un resmi dokümantasyonunda açıkca "yapmayın" dediği nadir uygulamalardan birisi.
Limit ALL CAPS and emoji. Use them carefully, to emphasize emotion or special elements in the video. For example, “Our KIDS Built A ROBOT! 🤖”.

Foruma bir mesaj yazmamla yaygara çıkıyorsa, ohoo...
Çıktı demedim, çıkar dedim.
Ayrıca YouTube'un resmi dokümantasyonunda açıkca "yapmayın" dediği nadir uygulamalardan birisi.
Açıkçası bu pek umurumda değil, eğer algoritma bilinçli olarak geri düşürme yapmıyorsa.

YouTube akışında dikkat çekmenin en kolay yolu başlığı tamamen "uppercase" yazmak.

Dikkat çekmiyor. Birisi bağırıyor gibi görünüyor. Acaba bir deliyle münakaşaya mı girdi de bağırıyor diye düşünüyorum. Başlıkta vurgulayacağın bir şey olur, o kısmı büyük yazarsın. Büyük yazmayla dikkat çekilseydi tüm dünya yapardı. Olay içerik ve başlığın kendisinin etkileyici olması, görünüşünün değil.

Ama yapan çöp kanalların daha çok izlenme aldığı yöntem. Hoş bot da basıyor olabilir o kanallar.
Yapmayın etmeyin. Kendinizi çöp kanallarla mi kiyasliyorsunuz? LTT, Gamers Nexus, der8auer gibi adamlar öyle yapmıyor. Çok video izleyen biri değilim, iyi olup yapan vardır belki ama çoğunluk budur. Boşuna title case denmiyordur herhalde.