srkndmrc

Uzman
Merhaba,

Yıllardır iMac (2012) ve Macbook Pro (2017) kullanan biriyim. Yakın zamanda iMac anakartında sorundan dolayı artık kullanılamaz hale geldi ki zaten yaptığım işler açısından yeterli gelmemeye başlamıştı. Benim sizlere soracağım soru şudur: M4 işlemcili bir iMac almayı planlıyorum. Kullandığım programlar Photoshop, Illustrator, After Effects, Premiere Pro, Cinema 4D ve Blender 3D. Cinema 4D ve Blender'da çok komplike çalışmalar yapmıyorum.

10 Çekirdekli CPU - 10 Çekirdekli GPU versiyonunu alacağım. Burada kafama takılan konu birleşik bellek. 24 ve 32 gb olarak 2 alternatif var ama bu durum +10.000 lira. 24 gb'lık cihaz benim için yeterli olur mu? Yoksa 10 daha ver 32 gb mı al dersiniz?

Şimdiden teşekkür ederim cevaplar için :)

Mac'te sonradan RAM eklemesi olmadığı için alabildiğiniz kadar yüksek RAM ve depolamalı alın.

Merhaba,

Yıllardır iMac (2012) ve Macbook Pro (2017) kullanan biriyim. Yakın zamanda iMac anakartında sorundan dolayı artık kullanılamaz hale geldi ki zaten yaptığım işler açısından yeterli gelmemeye başlamıştı. Benim sizlere soracağım soru şudur: M4 işlemcili bir iMac almayı planlıyorum. Kullandığım programlar Photoshop, Illustrator, After Effects, Premiere Pro, Cinema 4D ve Blender 3D. Cinema 4D ve Blender'da çok komplike çalışmalar yapmıyorum.

10 Çekirdekli CPU - 10 Çekirdekli GPU versiyonunu alacağım. Burada kafama takılan konu birleşik bellek. 24 ve 32 gb olarak 2 alternatif var ama bu durum +10.000 lira. 24 gb'lık cihaz benim için yeterli olur mu? Yoksa 10 daha ver 32 gb mı al dersiniz?

Şimdiden teşekkür ederim cevaplar için :)
  • Kullandığınız programlar (Photoshop, Illustrator, After Effects, Premiere Pro, Cinema 4D, Blender 3D) genellikle bellek tüketimi yüksek yazılımlardır.
  • 24 GB bellek, günlük işlerinizi gerçekleştirmek için yeterli olabilir, ancak yoğun projelerde veya çok sayıda uygulamayı aynı anda çalıştırdığınızda yetersiz kalabilir.
  • Eğer sık sık büyük dosyalarla çalışıyorsanız veya multitasking (birden fazla uygulama açık) yapıyorsanız, 32 GB RAM daha iyi bir performans sağlayacaktır.
  • Daha fazla bellek, yazılımın daha kararlı çalışmasını ve daha hızlı yanıt vermesini sağlar. Özellikle After Effects ve Premiere Pro gibi video işleme yazılımları için bu çok önemlidir.
  • Uzun vadede bakıldığında, daha fazla bellek, cihazın ömrünü uzatabilir ve gelecekteki ihtiyaçlarınızı karşılayabilir.

Sonuç: Eğer bütçeniz elveriyorsa, 32 GB RAM almanızı öneririm. Bu, daha iyi bir kullanıcı deneyimi ve daha uzun bir süre için yeterlilik sağlayacaktır.