Mac için Zapret Manager

Jarvis

Başarılı
Yer
İstanbul

Konu Başlıkları Gizle

1. 1 Mac için Zapret Manager
Merhaba arkadaşlar,

Uzun süredir Mac'te zapret'i düzgün çalıştırmaya uğraşıyordum, sonunda kendim oturup epey detaylı bir uygulama yazdım, herkese açık bıraktım.

Zapret Manager, macOS'te zapret'i baştan sona grafik arayüzden yönetiyor. Terminal yok, config dosyası yok. DMG'yi indirip Applications'a sürüklüyorsunuz, Kur'a basıyorsunuz, gerisini kendi hallediyor. Kurulumdan önce sizin bağlantınızı tarayıp hangi DPI-aşma stratejisinin sizin operatörünüzde gerçekten çalıştığını otomatik buluyor. Yani sabit bir ayar dayatmıyor, herkesin hattına göre kendini ayarlıyor.

Tek ricam şu: Kayıtlı/otomatik seçilen stratejilerde çalışmama durumu olursa, kurulumla birlikte gelen /opt/zapret/blockcheck.sh dosyasını çalıştırıp çıkan DPI sonuçlarını operatörünüz ve altyapınızla birlikte buraya yazın lütfen örneğin "Superonline Fiber", "TT VDSL" gibi. Böylece o sonuçlara göre uygulamadaki strateji listesini düzenleyip sizin hattınızı da kapsayacak hâle getirebilirim.
  • Uygulama yalnızca Apple Silicon (M1 ve sonrası) Mac'lerde çalışıyor, macOS 14+.
  • İlk açılışta macOS uyarı verir; sağ tık → Aç (ya da Sistem Ayarları → Gizlilik ve Güvenlik → Yine de Aç) ile geçiliyor. Tek seferlik.

Mac için Zapret Manager

Umarım faydam olmuştur. Geri bildirimlerinizi, özellikle farklı operatör/altyapı sonuçlarını bekliyorum

Teşekkürler.

Bilmedigimden soruyorum hocam. FreeBSD'de Zapret ipfw ile calistiriliyor.
Mac'de bu surec nasil oluyor, kisaca anlatabilir misiniz?
Ellerinize saglik.
Merhaba,

macOS'te ipfw yıllar önce kaldırıldı, onun yerine FreeBSD'deki gibi PF (Packet Filter) var, zaten macOS de BSD türevi olduğu için altyapı tanıdık gelecektir.

Zapret macOS'te şöyle çalışıyor:
  1. PF anchor + rdr: Kurulumda pf.conf'a bir zapret anchor'ı ekleniyor ve pfctl ile bir rdr (redirect) kuralı uygulanıyor. Bu kural, giden TCP 80/443 trafiğini yerel bir porta (tpws'in dinlediği 127.0.0.1:988) yönlendiriyor.
  2. tpws (transparent proxy): Trafik tpws'e düşünce, tpws kullanıcı-uzayında çalışan şeffaf bir proxy olarak DPI-aşma işini yapıyor TLS ClientHello'yu parçalama (--tlsrec), segmentleri sırasız gönderme (--disorder) gibi yöntemlerle SNI tabanlı DPI'ı atlatıyor. Sadece hostlist'teki alan adlarına uyguluyor, gerisi dokunulmadan geçiyor.
Yani Linux'taki gibi nfqws/netfilter yok, macOS tarafı tamamen PF (rdr) + tpws ikilisiyle yürüyor. Kavram olarak senin FreeBSD'deki ipfw + tpws kurgunun aynısı, sadece firewall katmanı ipfw yerine pf.

Uygulama bütün bu PF kurallarını ve tpws servisini senin yerine kuruyor/kaldırıyor ayrıca tpws çökerse PF yönlendirmesi açık kalıp interneti kesmesin diye bir watchdog ile otomatik toparlıyor.

Bayagi benzermis. FreeBSD, Chimera ve Void karisik kullaniyorum bu aralar. Cogu seyi ezberlemeye basladim.

Tesekkur ederim cevabiniz icin. XNU/Mach severiz!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…