Arkadaşımın bilgisayarı eski model bir Mac Pro. El Capitan ve üstünü desteklemiyor cihaz. Bende de son seri MacBook Pro var. USB hazırlamak istediğimde "OS X 10.11'in bu sürümü bu bilgisayara yüklenemiyor." diyor. Bunu nasıl açarım? İndirdiğim dosya DMG uzantılı (Installmacosx.DMG). Bilgi verebilecek olan var mı?
Buradan ZIP'i indirin (direkt orijinal dosyanin arsivi), icindeki App dosyasina sag tiklayin, Paket İcerigini Goster deyin, Contents/SharedSupports altinda InstallESD.DMG olur. USB'yi takin, disk yonetiminden restore et deyip InstallESD.DMG'yi secin.
Buradan ZIP'i indirin (direkt orijinal dosyanin arsivi), icindeki App dosyasina sag tiklayin, Paket İcerigini Goster deyin, Contents/SharedSupports altinda InstallESD.DMG olur. USB'yi takin, disk yonetiminden restore et deyip InstallESD.DMG'yi secin.
Daha zor desem yalan olmaz. Ben sirf VM kurmaktan biktigim icin MacBook 1.1 almistim. Kapali bir platform Mac. 10.7 Lion icin DMG dosyasi ararken canim cikmisti, Tiger'dan teker teker yukseltmek zorunda kalmistim.
Başta son seri Macbook Pro var diyorsun ondan sonra Windows cihazım var diyorsun. En baştan söylesen Windows cihazını sana mesela daha farklı alternatif uygulamalar önerebiliriz Transmac gibi.
DMG içinde Installer varsa Transmac ile USB'ye yaz ve kuruluma başla.
Başta son seri MacBook Pro var diyorsun ondan sonra Windows cihazım var diyorsun. En baştan söylesen Windows cihazını sana mesela daha farklı alternatif uygulamalar önerebiliriz Transmac gibi.
DMG içinde Installer varsa Transmac ile USB'ye yaz ve kuruluma başla.
Sizin gönderdiğiniz indirme linkini direk olarak Apps içerisine yükledim terminalden de işlemi başlattım görseldeki gibi şuan bakalım sonucu paylaşacağım.