Makaleler
1
Yer
Almanya
Arkadaşımın bilgisayarı eski model bir Mac Pro. El Capitan ve üstünü desteklemiyor cihaz. Bende de son seri MacBook Pro var. USB hazırlamak istediğimde "OS X 10.11'in bu sürümü bu bilgisayara yüklenemiyor." diyor. Bunu nasıl açarım? İndirdiğim dosya DMG uzantılı (Installmacosx.DMG). Bilgi verebilecek olan var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
  • Eğer El Capitan yükleyicisi DMG formatındaysa ve resmi yöntemi kullanamıyorsan, üçüncü parti disk yazma uygulamalarını deneyebilirsin:
    • UltraDMG: DMG dosyalarını USB sürücüsüne Terminal komutları kullanmadan yazdırmaya olanak tanıyor.
  1. Topluluk ve GitHub Script’leri
  • GitHub üzerinde işlemi otomatikleştiren ve Terminal komutlarını kabuk betikleri (shell script) ile saran çeşitli script’ler mevcut. Örneğin:

DMG'yi mount etmeniz lazim, biraz ugrastirici.

Onun yerine;
Buradan ZIP'i indirin (direkt orijinal dosyanin arsivi), icindeki App dosyasina sag tiklayin, Paket İcerigini Goster deyin, Contents/SharedSupports altinda InstallESD.DMG olur. USB'yi takin, disk yonetiminden restore et deyip InstallESD.DMG'yi secin.

InstallESD.DMG'yi disari kopyalayin yazmadan once.

Windows bir cihazım var. Windows tarafında bunu çözebilir miyiz peki?
  • Eğer El Capitan yükleyicisi DMG formatındaysa ve resmi yöntemi kullanamıyorsan, üçüncü parti disk yazma uygulamalarını deneyebilirsin:
    • UltraDMG: DMG dosyalarını USB sürücüsüne Terminal komutları kullanmadan yazdırmaya olanak tanıyor.
  1. Topluluk ve GitHub Script’leri
  • GitHub üzerinde işlemi otomatikleştiren ve Terminal komutlarını kabuk betikleri (shell script) ile saran çeşitli script’ler mevcut. Örneğin:
DMG'yi mount etmeniz lazim, biraz ugrastirici.

Onun yerine;
Buradan ZIP'i indirin (direkt orijinal dosyanin arsivi), icindeki App dosyasina sag tiklayin, Paket İcerigini Goster deyin, Contents/SharedSupports altinda InstallESD.DMG olur. USB'yi takin, disk yonetiminden restore et deyip InstallESD.DMG'yi secin.

InstallESD.DMG'yi disari kopyalayin yazmadan once.
Peki windows tarafında bu daha kolay hazırlanır mı?

Peki windows tarafında bu daha kolay hazırlanır mı?
Daha zor desem yalan olmaz. Ben sirf VM kurmaktan biktigim icin MacBook 1.1 almistim. Kapali bir platform Mac. 10.7 Lion icin DMG dosyasi ararken canim cikmisti, Tiger'dan teker teker yukseltmek zorunda kalmistim.

Başta son seri Macbook Pro var diyorsun ondan sonra Windows cihazım var diyorsun. En baştan söylesen Windows cihazını sana mesela daha farklı alternatif uygulamalar önerebiliriz Transmac gibi.

DMG içinde Installer varsa Transmac ile USB'ye yaz ve kuruluma başla.

Başta son seri MacBook Pro var diyorsun ondan sonra Windows cihazım var diyorsun. En baştan söylesen Windows cihazını sana mesela daha farklı alternatif uygulamalar önerebiliriz Transmac gibi.

DMG içinde Installer varsa Transmac ile USB'ye yaz ve kuruluma başla.

İki cihaz da mevcut elimde. Sürekli Mac kullandığım için o yüzden direk Mac olarak belirttim. Apple tarafından indirdiğim dosya direk olarak böyle.

1752947034004.webp

Son düzenleyen: Moderatör: