Mac vs Windows laptop

denizius

Uzman
Eskiden birkaç konuda danışmıştım artık laptop almaya kesin olarak karar verdim. Cihazı genel olarak derslerim ve iş amaçlı kullanacağım. Oyun olması iyi olur ama olmasa da eksiklik hissetmem. Bununla birlikte, hobi olarak siber güvenlik ve yazılımla ilgileniyorum. Bu noktada MacBook'un bana Windows kadar özgür bir ortam sunup sunamayacağından emin değilim. Sizin bu konudaki yorumlarınızı ve değerlendirmelerinizi merak ediyorum. Ayrıca Mac alırsam Apple ekosistemini ana olarak tamamlamış olacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
İhtiyaçlarını x86 bir dizüstü görecektir, heveslerinden vazgeçersen arm64 macbook işini görür.

Pil omru meselesi onem arz ediyorsa zaten harici GPU olmayan bir model bakacaksin, ki x86 tarafinda bunu karsilayan bir dahili GPU yok. M4 islemcili bir MacBook Air al keyfine bak derim, verdigin paraya en azindan cok daha guclu bir dahili GPU ile geliyor. Oynayabildigin birkac oyunda da en azindan uzmeyecek performanslar verecektir diye dusunuyorum.

Yazılım veya siber güvenlik konusunda sıkıntı yaratır mı giriş- orta seviye için diyebilirim sadece boş vakitlerimde yeniliklerinden geri kalmamak için küçük projeler ile uğraşıyorum, ileride belki daha ciddi bir şekilde yapabilirim.

Pil derdiniz varsa x86_64 tarafından harici grafik işlemcili bir model almamanız gerekiyor ve bu perspektifte göre baktığımızda Apple Silicon daha cazip oluyor ama oyun oynuyorsanız pekte en doğru tercih değil.
Orta giriş derken biraz açma şansınız var mı nasıl bir ihtiyacınız olduğu açısından?

UNIX tool'larini kullanacagin bir isletim sistemi macOS. Windows'tan yazilim konusunda daha rahat oldugunu kullandikca goreceksin. Tabii ki C# yazmiyorsan...

Dediğim gibi oyun pek aramam ararsam da Apple tarafında alacağım PC'nin istediğim oyunları açabileceğini düşünüyorum o yüzden o konuda Apple da bir sıkıntım yok.

Yani daha emekleme aşamasındayım kendime belirlediğim bir alan yok yazılım konusunda dil öğreniyorum, kendi küçük oyunlarımı falan yapmaya çalışıyorum, siber güvenlik tarafında Linux, ağ sistemlerine çalışıyorum şu ara.

UNIX tool'larini kullanacagin bir isletim sistemi macOS. Windows'tan yazilim konusunda daha rahat oldugunu kullandikca goreceksin. Tabii ki C# yazmiyorsan...

İleride ihtiyacım olur mu bilmiyorum ama şu ana kadar herhangi bir çalışmam olmadı C# ile, muhtemelen M4 Pro'ya da Air alacağım.

@denizius, bu durumlar için eğer daha belirlemediyseniz ben olsaydım ikinci elden M1 MacBook Air ve orta seviye bir masaüstü bilgisayar ikilisi yapardım, tam belirlemediğiniz için masaüstü ortamında rahatça işlerinizi halleder aynı zamanda da bir yerlere giderken hem pili iyi olan hemde Apple tarafıyla olan işlerinizi halletmek istediğinizde (Xcode vs) elinizin altında yeteri kadar güçlü olan bir bilgisayar olmuş olur. Tabii ki bütçenizi ve aklınızdaki şeyleri tam olarak bilmeyerek yorum yaptım ama biraz muallakta bir durumda olduğunuz için bana böylesi daha makul geldi en azından.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…