Hakan Yusuf 1
Üstün
Merhaba, öncelikle koşullardan bahsetmek istiyorum. 3 ay yaz sezonunda hep köye gidiyorum, mecburen fındık bahçemiz var. Eylül, ekim, kasım aylarında da her hafta sonu yine bahçeleme işleri için gidip gelmem gerekiyor; aynı durum nisan, mayıs ve ara tatillerde de geçerli.
Bu sene staj göreceğim, asgari ücretin 1/3'ünü alacağım. Paramı biriktirip bir bilgisayar almak istiyorum. En çok Valorant, Euro Truck Simulator 2 ve Fortnite oyunlarını oynuyorum.
Elimde bazı bileşenler mevcut kasa için:
1. seçeneğim kasanın kalan bileşenlerini:
(Ryzen 5 7500X3D, RTX 5060 Ti düşünüyorum) toplamak ve sonra da ucuz bir Lenovo i5-13420H işlemcili laptop alıp devam etmek.
2. seçenek, bütün elimdekilerden vazgeçip satıp bir oyuncu laptopuna geçiş yapmak.
Sizce benim durumumda hangisi daha iyi bir seçenek olurdu?
Bu sene staj göreceğim, asgari ücretin 1/3'ünü alacağım. Paramı biriktirip bir bilgisayar almak istiyorum. En çok Valorant, Euro Truck Simulator 2 ve Fortnite oyunlarını oynuyorum.
Elimde bazı bileşenler mevcut kasa için:
- MSI MAG 242F 200 Hz monitör.
- Mesh panel ARGB ATX kasa.
- Logitech G203 mouse.
- Masaüstü hoparlör var.
1. seçeneğim kasanın kalan bileşenlerini:
(Ryzen 5 7500X3D, RTX 5060 Ti düşünüyorum) toplamak ve sonra da ucuz bir Lenovo i5-13420H işlemcili laptop alıp devam etmek.
2. seçenek, bütün elimdekilerden vazgeçip satıp bir oyuncu laptopuna geçiş yapmak.
Sizce benim durumumda hangisi daha iyi bir seçenek olurdu?
, yıllarca kullanacağın bir şeye para vereceksin. İlk mesajında sürekli gidip geleceğin için laptop daha mantıklı gelmişti ama okuldan sonra tek yerde kalma ihtimalin varsa masaüstü daha cazip oluyor. Parça yükseltme ve arıza durumunda yalnızca sorunlu parçayı değiştirebilme açısından uzun vadede avantajlı.