Bütçe
75.000-80.000 TL
6 senedir masaüstü kullanıyorum. Sistemim çok kötü: i5-2500, 1050 Ti, 16 GB DDR3 RAM, 120 GB SSD ve 500 GB HDD. Çok fazla gezen biri değilim ama gezdiğim zamanlarda da keşke bir laptopum olsaydı da yanımda götürürdüm, her yerde oynardım düşüncesi oluyor. Ya da evde hep sandalyede oturmak yerine yatakta oynamak çok istiyorum. Ama kasalılar, laptopa göre çok daha fazla performans veriyor. Laptop alırsam da pişman olurum düşüncesi oluyor. Bütçem maksimum 75-80K olabilir. Sizce hangisi daha mantıklı olur?

6 senedir masaüstü kullanıyorum. Sistemim çok kötü: i5-2500, 1050 Ti, 16 GB DDR3 RAM, 120 GB SSD ve 500 GB HDD. Çok fazla gezen biri değilim ama gezdiğim zamanlarda da keşke bir laptopum olsaydı da yanımda götürürdüm, her yerde oynardım düşüncesi oluyor. Ya da evde hep sandalyede oturmak yerine yatakta oynamak çok istiyorum. Ama kasalılar, laptopa göre çok daha fazla performans veriyor. Laptop alırsam da pişman olurum düşüncesi oluyor. Bütçem maksimum 75-80K olabilir. Sizce hangisi daha mantıklı olur?
Mümkünse masaüstü. Laptop yükseltilmiyor ve ekstra pahalı.

Masaüstü. Bahsettiğiniz arada bir dışarıda kullanma ya da arada sırada yatakta kullanma olayları en basit tabir ile lüks. Siz ilk gereksiniminizi karşılayın, güçlü bir bilgisayar alın sonra lüks bölümünü halledersiniz.

Ayrıca odanızın durumuna bağlı, örneğin masanız yatağınızın yanındaysa monitör ayağı ile monitörü yatağınıza çevirip uzanarak kullanabileceğinizi de bir alternatif.

Masaüstü. Bahsettiğiniz arada bir dışarıda kullanma ya da arada sırada yatakta kullanma olayları en basit tabir ile lüks. Siz ilk gereksiniminizi karşılayın, güçlü bir bilgisayar alın sonra lüks bölümünü halledersiniz.

Ayrıca odanızın durumuna bağlı, örneğin masanız yatağınızın yanındaysa monitör ayağı ile monitörü yatağınıza çevirip uzanarak kullanabileceğinizi de bir alternatif.

Aynen öyle. Laptop almak için zorunda kalmalısın. Öteki türlü her senaryoda kasa çok daha mantıklı oluyor.

Laptop sıkıntılı biraz kolay ısınıyor fanlar süpürgeye dönüyor hikayeli oyunun içine ediyor performans kısınca 3050'den farkı kalmıyor halihazırda masaüstü kullanıyorsun konforu biliyorsun yatakta laptop bacak yakabilir konsol ile iyi olabilir.

O bütçeye alınabilecek doğru düzgün gaming laptop yok maalesef. NVIDIA, oyuncuları okşaya okşaya sevdiği için laptop 5070'leri bile 8 GB VRAM ile geliyor. Çöp.

Masaüstü alın geçin, orada oynarım burada oynarım diye düşünmeyin. Gittiğiniz yerin keyfini çıkarın gezin. Yatarak oynamak için masaüstü performansından vazgeçmeye değmez. Ayrıca bir parçanız bozulduğunda daha rahat yenilersiniz. Elinizi biraz çabuk tutun NVIDIA almayı düşünüyorsanız zam gelecek.

O bütçeye alınabilecek doğru düzgün gaming laptop yok maalesef. NVIDIA, oyuncuları okşaya okşaya sevdiği için laptop 5070'leri bile 8 GB VRAM ile geliyor. Çöp.
Game Garaj'ın 12 GB RTX 5070 laptopları var ama onlar fason üretim.

En güzeli RTX 5070 Ti veya 5080 laptop.

Son düzenleyen: Moderatör:
6 senedir masaüstü kullanıyorum. Sistemim çok kötü: i5-2500, 1050 Ti, 16 GB DDR3 RAM, 120 GB SSD ve 500 GB HDD. Çok fazla gezen biri değilim ama gezdiğim zamanlarda da keşke bir laptopum olsaydı da yanımda götürürdüm, her yerde oynardım düşüncesi oluyor. Ya da evde hep sandalyede oturmak yerine yatakta oynamak çok istiyorum. Ama kasalılar, laptopa göre çok daha fazla performans veriyor. Laptop alırsam da pişman olurum düşüncesi oluyor. Bütçem maksimum 75-80k olabilir. Sizce hangisi daha mantıklı olur?

Bütçenin küçük bir kısmı ile laptop al kalanı ile krallar gibi masaüstü dizersin. Masaüstü+ laptop kombinasyonu çok daha iyi oluyor. Laptop alırsan masaüstü performansın olmaz masaüstü alırsan bir gün dışarıda herhangi bir yerde bilgisayar lazım olduğunda eksik kalır. Bir anda oluyor zaten bir sorun yaşanıyor ve bilgisayarını alıp gitmen gerekiyor o zaman laptop ihtiyacı doğuyor, oyun oynamak istiyorsun kaliteli bir oyun deneyimi yaşamak istiyorsun o zaman da masaüstü lazım oluyor yani ikisinde de bir noktada eksiklik yaşanabiliyor. Öneri niteliğinde değil ama bence kasa + laptop en güzel kombinasyon oluyor dışarıda laptop kullandığım çok zaman oldu hiçbiri de keyfi değildi tamamen zorunluluktan kullanıyordum.
Laf olsun diye söylemiyorum ama bugünün şartlarında bilgisayarla alakası olmayan 30 yaşında adam bile alıp kullanmak zorunda kalabiliyor kimisi işini telefondan halledemiyor kimisi iş için kullanmak durumunda kalıyor kimisi okul için kullanmak durumunda kalıyor ama o dizüstü bilgisayarı illaki yolun sonunda almak zorunda kalıyorsun. Kaç yaşındasın bilmiyorum ama eğer lise dönemlerindeysen söylediklerimi çok da umursama git kasa al ama eğer lise sonlara doğru geldiysen veya lise bittiyse dediklerimi yaşama olasılığın illaki olacaktır.