Cicense35

Çalışkan
Selamünaleyküm,

Windows yüklü bilgisayarlardan sıkıldım. Linux’u da defalarca kez yüklememe rağmen sürekli çeşitli sorunlar ve ısınma problemleri yaşadım. Bu yüzden MacBook’a geçmek istiyorum.

Elimde 11 ay garantili, RTX 2050 ekran kartlı, 16 GB RAM’li (8 GB sonradan eklendi) ve R5 7535HS işlemcili ASUS TUF A15 var. M1 MacBook modellerine baktığımda, genellikle üzerine 5.000 TL civarında fark istiyorlar.

Şu anda iki teklif aldım: biri MacBook Pro 2015 15", diğeri MacBook Air 2017 13". Bu cihazları almak mantıklı mı? Ventura gibi daha yeni macOS sürümlerini yüklemek istiyorum ama bildiğim kadarıyla artık resmi destekleri yok.
Bu durumda sorun yaşar mıyım, sizce almaya değer mi? Gidip bir al-sat mağazasından almayı düşünüyorum.

Sizce ne yapmalıyım?

RTX 2050 bırakılır mı? En az M1 sizi tatmin eder. O bile günümüzde yetersiz bence. M2 aşağısı Mac'ler iyi bir deneyim sunmaz. AMD'nin fi tarihinden kalma ekran kartına sahip veya Intel IGPU'su olan bir MacBook almak akıl işi değildir. Güncelleme sorununa siz değinmişsiniz zaten. En azından bir M1 alın.

M1 iyidir ama 16 GB altında ise ve batarya değişmemişse seni çok üzer. M.2 16 GB cihazı kullanıyorum, Adobe uygulamalarında vs sorunum yok, bende kısmetse GameGaraj X7t alacağım.

Selamünaleyküm,

Windows yüklü bilgisayarlardan sıkıldım. Linux’u da defalarca kez yüklememe rağmen sürekli çeşitli sorunlar ve ısınma problemleri yaşadım. Bu yüzden MacBook’a geçmek istiyorum.

Elimde 11 ay garantili, RTX 2050 ekran kartlı, 16 GB RAM’li (8 GB sonradan eklendi) ve R5 7535HS işlemcili ASUS TUF A15 var. M1 MacBook modellerine baktığımda, genellikle üzerine 5.000 TL civarında fark istiyorlar.

Şu anda iki teklif aldım: biri MacBook Pro 2015 15", diğeri MacBook Air 2017 13". Bu cihazları almak mantıklı mı? Ventura gibi daha yeni macOS sürümlerini yüklemek istiyorum ama bildiğim kadarıyla artık resmi destekleri yok.
Bu durumda sorun yaşar mıyım, sizce almaya değer mi? Gidip bir al-sat mağazasından almayı düşünüyorum.

Sizce ne yapmalıyım?
Pro M1 veya 14" M1 Pro ile değiştir minimum. M2 512-16GB Air'de düşünülebilir.

8GB RAM'e sahip bir Mac almak gibi bir hata yapma, M2'lerde ise 256'lık bir model alma. Yazma/Okuma önceki ve sonraki neslin yarısı çünkü. Diğer çiplerde 16GB RAM olsun depolama önemli değil, 2-3 bin liralık harici SSD'ler ile işini görürsün.

Son düzenleme:
Pro M1 veya 14" M1 Pro ile değiştir minimum. M.2 512-16 GB Air'de düşünülebilir.

8 GB RAM'e sahip bir Mac almak gibi bir hata yapma, M.2'lerde ise 256'lık bir model alma. Yazma/Okuma önceki ve sonraki neslin yarısı çünkü. Diğer çiplerde 16 GB RAM olsun depolama önemli değil, 2-3 bin liralık harici SSD'ler ile işini görürsün.

Air 2020 model bir cihaz buldum. Reklamcılıkla uğraşan biriyle takas için anlaştık, yarın gidip alacağım. Ekstra olarak kontrol etmem gereken şeyler nelerdir? Kozmetik durumuna baktım, donanımla ilgili sorun yaşamamak için nelere dikkat etmem gerekiyor?

A1466 isterse altından olsun yine alınmaz. Aşırı kötü bir cihaz tavsiye etmiyorum.

Anladım teşekkür ederim.

Air 2020 model bir cihaz buldum. Reklamcılıkla uğraşan biriyle takas için anlaştık, yarın gidip alacağım. Ekstra olarak kontrol etmem gereken şeyler nelerdir? Kozmetik durumuna baktım, donanımla ilgili sorun yaşamamak için nelere dikkat etmem gerekiyor?

Anladım teşekkür ederim.
Bu cihazı almak gibi bir hata yapma.

Intel platformlu son Air'lerden.