Pro M1 veya 14" M1 Pro ile değiştir minimum. M.2 512-16 GB Air'de düşünülebilir.

8 GB RAM'e sahip bir Mac almak gibi bir hata yapma, M.2'lerde ise 256'lık bir model alma. Yazma/Okuma önceki ve sonraki neslin yarısı çünkü. Diğer çiplerde 16 GB RAM olsun depolama önemli değil, 2-3 bin liralık harici SSD'ler ile işini görürsün.

M1 serisi için ekstra olarak hep para istediler ben açıkçası ekstra ücret vermek istemiyorum onun için.

M1 serisi için ekstra olarak hep para istediler ben açıkçası ekstra ücret vermek istemiyorum onun için.
Anlıyorum ama ben olsam asla i5 bir MacBook Air 2020 ile takasa girmezdim. Pişman olacağına eminim.

8GB/256 modelmiş hemde. Kondisyonu iyi değil ayrıca.

Asla gerçekleştirme takası.

Son düzenleme:
Oyun vs. oynamayacağım sadece günlük kullanım için alacağım. bence sorun olmaz diye düşünüyorum.
1760910793011.webp

16GB MacBook Pro M4, sadece 1 Tab Safari açık. macOS 15.7.

M1 16GB'lere yönel minimum. Intel için uygulama yazmıyorlar artık, ileride 3-4 bin lira verdiğin için dua edeceksin. Elindeki cihaz ne kadar kötü olursa olsun alacağından en az 10 kat daha iyi.

Eki Görüntüle 194074
16GB MacBook Pro M4, sadece 1 Tab Safari açık. macOS 15.7.

M1 16GB'lere yönel minimum. Intel için uygulama yazmıyorlar artık, ileride 3-4 bin lira verdiğin için dua edeceksin. Elindeki cihaz ne kadar kötü olursa olsun alacağından en az 10 kat daha iyi.
Bu uyarının aynısını zamanda ben size yapmıştım. Bazı arkadaşlarda 8GB RAM yeter yahu Mac optimize ediyor diye bilmeden konuşmuşlardı. Şimdi siz aynı uyarıyı yapıyorsunuz. Takdir ettim.

Madem gündelik işler için kullanacaksınız neden RTX 2050'nizi veriyorsunuz ki? Gerçekten elinizdeki laptopun yarısı gücünde Mac ile takas mı yapacaksınız? Fişi çekiliyor bu seneden sonra İntel Mac'lerin. Mac seven biri bile olsanız akıl işi değil bu.

Eki Görüntüle 194074
16 GB MacBook Pro m4, sadece 1 Tab Safari açık. macOS 15.7.

M1 16 GB'lere yönel minimum. Intel için uygulama yazmıyorlar artık, ileride 3-4 bin lira verdiğin için dua edeceksin. Elindeki cihaz ne kadar kötü olursa olsun alacağından en az 10 kat daha iyi.

Anladım. Yarın sabah gidip alacaktım. Erteledim şimdilik sanırım M1 bilgisayar ile takas yapmaya çalışacağım ama nasıl olacak. Para vermek istemiyorum kafa kafaya istiyorum.

Bu uyarının aynısını zamanda ben size yapmıştım. Bazı arkadaşlarda 8GB RAM yeter yahu Mac optimize ediyor diye bilmeden konuşmuşlardı. Şimdi siz aynı uyarıyı yapıyorsunuz. Takdir ettim.

Madem gündelik işler için kullanacaksınız neden RTX 2050'nizi veriyorsunuz ki? Gerçekten elinizdeki laptopun yarısı gücünde Mac ile takas mı yapacaksınız? Fişi çekiliyor bu seneden sonra İntel Mac'lerin. Mac seven biri bile olsanız akıl işi değil bu.
Açıkçası Windows bilgisayarlardan artık sıkıldım. Arayüzü vs. beni çok bunaltıyor. Linux’a hiç alışamadım; üstüne grafik sorunlarıyla da mücadele ettim, bu da beni soğuttu. Hackintosh desteği AMD grafiklere gelse gerçekten çok güzel olurdu, ama işte nasip olmuyor.

Anladım. Yarın sabah gidip alacaktım. Erteledim şimdilik sanırım M1 bilgisayar ile takas yapmaya çalışacağım ama nasıl olacak. Para vermek istemiyorum kafa kafaya istiyorum.
Hocam takas bulamazsanız para biriktireceksiniz veya vazgeçeceksiniz. İntel Mac artık bir tercih olmamalı. İntel Mac sadece Macbook'ta Linux ve Windows kullanmak isteyenlere tavsiye edebileceğim bir laptop durumunda.

Açıkçası Windows bilgisayarlardan artık sıkıldım. Arayüzü vs. beni çok bunaltıyor. Linux’a hiç alışamadım; üstüne grafik sorunlarıyla da mücadele ettim, bu da beni soğuttu. Hackintosh desteği AMD grafiklere gelse gerçekten çok güzel olurdu, ama işte nasip olmuyor.
İntel Mac'de sizi sıkar hocam. İntel Mac'ler yakında sadece Linux ile sağlıklı çalışabilecek bir duruma gelecekler. Eğer PowerPC'yi araştırırsanız Apple'nin bu işlemci geçişlerinde ne kadar keskin ve sert olduğunu görebilirsiniz.

Hocam takas bulamazsanız para biriktireceksiniz veya vazgeçeceksiniz. Intel Mac artık bir tercih olmamalı. Intel Mac sadece MacBook'ta Linux ve Windows kullanmak isteyenlere tavsiye edebileceğim bir laptop durumunda.

Intel Mac'de sizi sıkar hocam. Intel Mac'ler yakında sadece Linux ile sağlıklı çalışabilecek bir duruma gelecekler. Eğer Powerpc'yi araştırırsanız Apple'nin bu işlemci geçişlerinde ne kadar keskin ve sert olduklarını görebilirsiniz.

Umarım bulurum M1 çipli bir tane hayırlısı artık. Teşekkür ederim ilginiz için. Yarın M1 için güzel bir şekilde araştıracağım umarım bulurum bir şeyler.

Umarım bulurum M1 çipli bir tane hayırlısı artık. Teşekkür ederim ilginiz için. Yarın M1 için güzel bir şekilde araştıracağım umarım bulurum bir şeyler.
2. El alacaksanız kesinlikle Firmware kilidi ve iCloud Hesabına bakın. Sonra bilgisayara format bile atamaz duruma düşersiniz.

@Cicense35,
İntel işlemcili 2016 15 inç Pro'lar ve sonrasını alabilirsiniz sorun yaşamazsınız, kişisel öneri 2018'i atlayın T2 çipli ve Tahoe'yu almıyor (yani OCLP şuanlık en azından çalışmıyor diyelim), diğer bütün Intel çipli MacBook serilerini atlayın memnun etmeyecektir(2015 Pro ve AMD grafiklerini saymıyorum o cihazda memnun eder ancak aynı paraya TouchBar Mac'ler varken fiyatına değmez SSD değiştirip 4 TB bir depolamayla falan kullanma fikri yoksa ortada). M1'de gayet yeterli olur. İkinci el alacağınız için bakacağınız en büyük şey menteşeler ve cihazın her şeyinden çıkış yapılı olması olmalı.

Attığınız ilan artık mevcut değil ancak 2020 Intel MacBook Air ise attığınız model pas geçin derim.