billie98

Gelişen
Yer
Ankara
Merhaba arkadaşlar, uzun süredir kullandığım MacBook Air cihazım OpenCore ile Sequoia sürümüne yükseltilmişken çöktü (Office programı yükledikten sonra oldu) ve açıldığında fotoğraflardaki iki ekran dışında bir ekrana, güvenli moda ya da yeni yükleme yapcağım ekrana geçmedi.

Tüm tuş kombinasyonlarını denedim ama asla çözülmedi, format için transmac ile bir USB hazırladım ama asla USB ile yükleme yapabileceğim ekrana girmedi. Bunu nasıl çözebilirim? Servisler 6-14K arasında paralar talep ettiler ama cihaz 2-3K zor eder böyle bir tamiratı yaptıramam.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Görsel 2025-05-10 saat 21.03.17_9a073197.webp
    WhatsApp Görsel 2025-05-10 saat 21.03.17_9a073197.webp
    85 KB · Görüntüleme: 72
  • WhatsApp Görsel 2025-05-10 saat 21.03.17_e3eaf35d.webp
    WhatsApp Görsel 2025-05-10 saat 21.03.17_e3eaf35d.webp
    62,9 KB · Görüntüleme: 62
Son düzenleyen: Moderatör:
Transmac ile hazırladığınız USB'ye attığınız sürümün içinde Installer olmalı. Düz sürümlerden boot edemezsiniz.

Yapamazsanız bu yöntemi deneyin:
  1. İnternet Kurtarma Modu (Internet Recovery Mode)
    • Mac’inizi açarken hemen Option + Command + R tuşlarına basılı tutun.
    • Bu işlem cihazınızla uyumlu olan en son macOS sürümünü yükler.

Abi tuş kombinasyonlarının tamamında kilit simgesi olan ekrana ulaşıyorum ve ben asla kilit koymadım. MacBook kendi kilidini denedim ama o da işe yaramadı, deneyebileceğim tüm şifreleri denedim ama asla olmuyor. Servisler anakart sıfırlanacak dedi

CH341A programlayıcı ve SOIC8 klips kullanarak EFI kilidini kaldırmak
Adımlar:
  1. Gerekli Ekipmanları Temin Edin:
    • CH341A programlayıcı
    • SOIC8 klips
    • Uygun BIOS yazılımı
  2. EFI Çipine Erişim:
    • MacBook'unuzu dikkatlice açın ve anakart üzerindeki EFI çipini bulun.
    • SOIC8 klipsi kullanarak çipe bağlanın.
  3. BIOS Yazılımını Okuma ve Düzenleme:
    • CH341A programlayıcı ile mevcut BIOS yazılımını okuyun.
    • Hex editör kullanarak EFI kilidini kaldıracak düzenlemeleri yapın.
  4. Düzenlenmiş BIOS Yazılımını Yazma:
    • Düzenlediğiniz BIOS yazılımını çipe geri yazın.
    • MacBook'unuzu yeniden başlatın ve kilidin kalktığını kontrol edin.

ChatGPT'ye sordum bu yöntemi Reddit'ten bulup önerdi ama bunu yapacak donanım ve bilgim yok.

Bootkicker seçtiğimde de verdiği ekranları video olarak yükleyeceğim, cihaz bana hiçbir imkan vermiyor boot edebilmek için. Önceden de defalarca çöktü ve USB ile sıfırlamıştım ama şimdi olmuyor.

Video linki https://drive.google.com/file/d/1kO4jAA6nzmgpqEK1w4Ak56z2iWhUlpYd/view?usp=drive_link

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayır abi ankarada yaşıyorum ama kargolayabilirim ürünü sana, ben cihazı alsam da kendim yapamam ama sana göndereyim bakabilme şansın olursa ?

Bende CH341A var. İstanbulda mısın?
Abi önerebileceğin bir yöntem var mı, yabancı bir rehber de olur? Ben kaynak bulamadım bu konuda

Son düzenleme: