shipnavigatör

Çalışkan
Arkadaşlar herkese selam.
Bir iki gün içinde ev arkadaşım yeni bilgisayar aldı, haliyle eski bilgisayarı boşa çıktı. Laf arasında “sana satayım” muhabbeti döndü, ben de “olur abi” dedim. 6.500 TL'ye bıraktı, ben de kabul ettim.
Açıkçası bilgisayardan çok büyük bir beklentim yok. Daha çok YouTube, Netflix yani dizi/film işleri için kullanmayı düşünüyorum.
Şu an elimde iPad 10. nesil var, 2D animasyon işlerini oradan yapıyorum. Ama merak ettiğim şu: Bu MacBook'ta da basit düzeyde 2D animasyon işleri yürütülebilir mi?
Bir de arada sırada oyun olarak LoL falan atarım diye düşünüyorum, sizce performans olarak çok üzer mi?
Ayrıca ufak tefek yazılım işleri (örneğin başlangıç seviyesi kod yazma, basit projeler vs.) İçin yeterli olur mu?
Son olarak batarya konusu var. Devir sayısı 1100'e gelmiş. Sizce batarya değiştirmeye değer mi yoksa bu şekilde kullanmaya devam mı etmeliyim?
Tecrübeli arkadaşların yorumlarını bekliyorum 🙏

Son düzenleyen: Moderatör:
2026 yılındayız ve bu cihaz artık teknolojik bir hurda. 6.500 TL bile olsa, güncel yazılım desteği olmayan, ekranı çağ dışı kalmış ve bataryası bitik bir bilgisayara para bağlamak tamamen hata olur. Elindeki iPad 10 bile bu cihazı performans olarak beşe katlar MacBook'ta animasyon yapmak veya oyun oynamak işkenceye dönüşecektir. Bu parayı cihazın bataryasını değiştirmek ya da tamir etmek için harcamak yerine, bütçeni koruyup en azından M1 işlemcili bir modele geçmeye odaklanmalısın.

Bende 2019 Macbook Pro 32/1TB var. Tamam oyun oynatıyor, akıcı sayılabilecek seviyede kullanılıyor ve sorunsuz şekilde Windows ve MacOS kullanılıyor ama 25 watta olmasına rağmen işlemci makine aşırı ısınıyor ve fan sesi masaüstü bilgisayarımın belki 3-4 katı. Kafa şişiriyor. 30-35 bin lira da fiyatı var. Ben tasarım ve malzeme kalitesi yüksek olduğu için aldım. Bu fiyata buna yaklaşabilen bilgisayar yok. Yine olsa yine alırım ama fan sesi ve sıcak çalışması herkese göre değil.

Bende 2019 Macbook Pro 32/1TB var. Tamam oyun oynatıyor, akıcı sayılabilecek seviyede kullanılıyor ve sorunsuz şekilde Windows ve MacOS kullanılıyor ama 25 watta olmasına rağmen işlemci makine aşırı ısınıyor ve fan sesi masaüstü bilgisayarımın belki 3-4 katı. Kafa şişiriyor. 30-35 bin lira da fiyatı var. Ben tasarım ve malzeme kalitesi yüksek olduğu için aldım. Bu fiyata buna yaklaşabilen bilgisayar yok. Yine olsa yine alırım ama fan sesi ve sıcak çalışması herkese göre değil.
Yani siz alsın mı diyorsunuz ?