Oraya buraya gidip kullanma gibi bir hedefin yoksa, alip yine evde masa basinda edit islerini yapacaksan gerek yok. macOS'da kullandigin Premiere Pro sana ev ortaminda ekstra bir rahatlik saglamayacak cunku. Evden ayriliyorsan, disarida calismak istiyorsan, baska sehre vs. gidiyorsan olabilir ama ne olursa olsun 8/256 modelden kacinin. En az 16/256 olsun.
İkinci el ise fiyatı nedir? Fiyatını bilmeden alınır veya alınmaz demek doğru olmaz.
20 k ya buldum hocam 8/256 yı

220 pil döngüsü pil sağlığı 92 23K'den 20k ya düştü uzay grisi renk ya da biraz bütçe bekleyip M3 almayı düşünüyorum ya da artık Windows sistemime 3090 veya 5070 çekeceğim ne yapsam bilemedim yılın 2 3 ayı memlekette oluyorum ya da Premiere işlerimde PC başında dik durmakta zorluk çekiyorum yatakta vs yapmak istiyorum ama nabacağımı bilemedim.

Kullanan biri olarak yorum yapayım:
  • M1 yerine M2 kesinlikle daha mantıklı, aralarında sadece çip farkı yok, kasa, kamera, ekran, hoparlör, mikrofon vs. her türlü M2 MacBook Air, M1 MacBook Air'den daha mantıklı.
  • 8 GB RAM maalesef özellikle Premier'de vs. yetmez. 16 GB RAM'li modelde bile Xcode'da vs. swap yiyorum. Özellikle Sequoia, Tahoe gibi sürümlerde RAM kullanımı çok arttı. 8 GB RAM'in yetmesi için en fazla Sonoma'da falan olman lazım, o zaman bile video düzenleme işlerinde çok swap yersin söyleyeyim.
  • 2. El almak pek mantıklı değil bence, özellikle 8 GB RAM'li model için. Madem 2. el alacaksın, en az 16 GB RAM'li bir model almanı tavsiye ederim.
  • Pil devri afaki fazla sayılmaz ama pil sağlığı devrine göre çok düşük. Apple normalde bu modeller için 1000 devirde %80 pil sağlığını garanti ediyor, daha 500 devire bile gelmeden sağlık %10 düşmüş. Biraz hor kullanılmış olabilir. Biraz daha temiz modellere bakmanı tavsiye ederim.
  • Taşınabilirlik olarak vs. güzel cihazlar, eğer amacınız taşınabilir ve güçlü bir model ise sizi üzmez. Premier'de RAM dışında performans sorunu yaşamazsın, M2 hâlâ çok güçlü bir çip. Pil performansı sağlığından dolayı biraz düşük olabilir ama yine de Windows bir dizüstüne göre iyi bir pil performansı alırsın.

Kullanan biri olarak yorum yapayım:
  • M1 yerine M.2 kesinlikle daha mantıklı, aralarında sadece çip farkı yok, kasa, kamera, ekran, hoparlör, mikrofon vs. her türlü M2 MacBook Air, M1 MacBook Air'den daha mantıklı.
  • 8 GB RAM maalesef özellikle Premier'de vs. yetmez. 16 GB RAM'li modelde bile Xcode'da vs. swap yiyorum. Özellikle Sequoia, tahoe gibi sürümlerde RAM kullanımı çok arttı. 8 GB RAM'in yetmesi için en fazla Sonoma'da falan olman lazım, o zaman bile video düzenleme işlerinde çok swap yersin söyleyeyim.
  • 2. el almak pek mantıklı değil bence, özellikle 8 GB RAM'li model için. Madem 2. el alacaksın, en az 16 GB RAM'li bir model almanı tavsiye ederim.
  • Pil devri afaki fazla sayılmaz ama pil sağlığı devrine göre çok düşük. Apple normalde bu modeller için 1000 devirde %80 pil sağlığını garanti ediyor, daha 500 devire bile gelmeden sağlık %10 düşmüş. Biraz hor kullanılmış olabilir. Biraz daha temiz modellere bakmanı tavsiye ederim.
  • Taşınabilirlik olarak vs. güzel cihazlar, eğer amacınız taşınabilir ve güçlü bir model ise sizi üzmez. Premier'de RAM dışında performans sorunu yaşamazsın, M.2 hâlâ çok güçlü bir çip. Pil performansı sağlığından dolayı biraz düşük olabilir ama yine de Windows bir dizüstüne göre iyi bir pil performansı alırsın.

Sağ olun hocam bütçeyi biraz daha arttırıp tekrar size dönüş yapayım.

O fiyatlara alınmaz, dediğin kullanım senaryosu için de 8 GB RAM tatmin etmez. 25-26 bandına 16'lık M2 Air veya M1 Pro kovalayın.