Geçenlerde bir başlık açmıştım. Konuda "iPhone'un yoksa MacBook alma" dedikleri için Huawei D14 aldım demiştim. Burada arkadaşlar bu argümana karşı çıktılar ve sebeplerini açıkladılar. Ardından satıcı ile görüştüm ve cihazı kutudan çıkarıp kurduğumu da söyledim ancak problem olmayacağını ve iade alabileceklerini söylediler.

Aslında ocak ayında Galaxy Tab S10 FE + klavyeli kılıf almıştım ancak Ramazan'da klavye bozuldu, değişim yerine iade yaptılar. Ne yalan söyleyeyim yıllardır Windows kullanmaktan ya da eve gelip de sürekli aynı pozisyonda oturmaktan sıkıldım, mobil olayım diye bir adım atmıştım ama garanti ile mutsuz ayrıldık :)

Şimdi benim sorum şu MacBook bana ne katkı sağlar? Daha mı üretken yapar yoksa daha mı sosyal yapar? 5-6 sene arkama bakmadan kullanabileceğim bir cihaz mı olacak? Benim amacım hem mobil olmak hem de eğer cihaz alacaksam bari yeni bir sistem öğreneyim düşüncesi.

Pahalı veya riskli bir adım mı? MacBook Air M4 düşünüyorum.

Geçenlerde bir başlık açmıştım. Konuda "iPhone'un yoksa MacBook alma" dedikleri için Huawei D14 aldım demiştim. Burada arkadaşlar bu argümana karşı çıktılar ve sebeplerini açıkladılar. Ardından satıcı ile görüştüm ve cihazı kutudan çıkarıp kurduğumu da söyledim ancak problem olmayacağını ve iade alabileceklerini söylediler.

Aslında ocak ayında Galaxy Tab S10 FE + klavyeli kılıf almıştım ancak Ramazan'da klavye bozuldu, değişim yerine iade yaptılar. Ne yalan söyleyeyim yıllardır Windows kullanmaktan ya da eve gelip de sürekli aynı pozisyonda oturmaktan sıkıldım, mobil olayım diye bir adım atmıştım ama garanti ile mutsuz ayrıldık :)

Şimdi benim sorum şu MacBook bana ne katkı sağlar? Daha mı üretken yapar yoksa daha mı sosyal yapar? 5-6 sene arkama bakmadan kullanabileceğim bir cihaz mı olacak? Benim amacım hem mobil olmak hem de eğer cihaz alacaksam bari yeni bir sistem öğreneyim düşüncesi.

Pahalı veya riskli bir adım mı? MacBook Air M4 düşünüyorum.

Pahalı bir adım ama riskli değil. İkinci el pazarında satacak adam bulursun. Özellikle M4 Mac için.
Eğer bütün işlerini Mac'te yapabiliyorsan sana sağlayacağı katkı pil ömrü ve malzeme kalitesi olur. Çünkü içindeki çip ARM olduğundan çok verimli kullanım sağlar.
Ortalama 7 sene götürür kullanıma bağlı yani M4 alırsan muhtemelen üzmez seni.

İlk olarak Windows kullanmaktan sıkıldıysanız Linux diye bir alternatifte var. Ek olarak MacBook sizi daha üretken, daha verimli bir hale getirmeyecek. Evet 5-6 yıl kullanabilirsiniz ama bu benzer bütçedeki çoğu laptop içinde geçerli artık. Güzel ürün ama beklentilerinizi yükselterek almayın altı üstü ne yazıyorsan onu ekranda gösteren bir aygıt...

Sahsen oyun oynama gibi bir derdim olmasa bende sizin gibi Mac kullanirdim kucuk ,hafif, kompakt ,guclu ve hizli daha ne olsun . IOS kullaniyorsan da harika bir ekosistemi var.

Üretken/sosyal konusunda kafa karışıklığı olmuş. Ben kendimi anlatamadım. Yıllardır aynı duvara bakmayı bırakıp mobil olmaya çalışıyorum sadece :)

MacOS destekleyen bir cihaza Windows/MacOS dual boot yapmak da bir seçenek olabilir. Macbooklar verimlilik konusunda iyi olsalar da Macbook olmayıp en az onun kadar verimli birçok laptop var artık ve bu da rekabeti arttırmış durumda.

Üretken/sosyal konusunda kafa karışıklığı olmuş. Ben kendimi anlatamadım. Yıllardır aynı duvara bakmayı bırakıp mobil olmaya çalışıyorum sadece :)
O kısım sana bağlı. Windows'a bağımlıysan şu an Intel'ın Lunar Lake işlemcili laptopları ya da yeni Core Ultra 300 serisi laptopları da epey iyi ancak M4 veya M5 daha hızlı.
Amacın sadece mobil olmaksa MacBook da bahsettiğim işlemcili laptopar da işini görür.