MacBook Air M5 nereden ve nasıl alınmalı?

Gorkemkoc2 23

Çalışkan
Halihazırda base model (8/256) MacBook Air M1 sahibiyim. İş yerimden ayrıldıktan sonra aldığım tazminat ile M5 Air'e geçmeye karar verdim. Siz olsanız satın alımı nasıl yapardınız? Pazaryerlerinden, Pozitif Teknoloji'den (eğitim indiriminden faydalanabiliyorum) ya da başka bir yerden mi alırdınız? Direkt nakit ödeme mi yoksa vade farksız taksit yapan önerileriniz var mıdır (Trendyol hariç)? 80K civarı bir nakiti fon/faiz ile değerlendirerek (faiz hassasiyetim yok) daha mı mantıklı olur?

Siz alacak olsanız izleyeceğiniz yolu açıklarsanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Günlük kullanım için Base model M5 yeterli, ancak yaptığını işi bilmemekle beraber, Mac'ten tam performans alınabilmesi için şahsen Baz model de alınacak olsa bir MacBook Pro öneriyorum. Baz Air modellerde maalesef ki fan olmadığı için CPU frekansını kısmak zorunda kalıyor. Kısacası throttling oluyor. Şahsen alınacaksa ben M5 Pro'yu tavsiye ederim; ancak kendi kullanım senaryom Mac'e hiç uymadığı için şahsen kullanacak olsam MacBook tercih etmezdim.

Arkadaşlar sorum tamamen finansal bir soru. Bilişim teknolojileri öğretmeniyim. Air hafif olduğu için işimi görüyor. Ağır işler yapmıyorum. Hele W*ndows bir cihaz aman aman, ben çalışan makine isterim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar sorum tamamen finansal bir soru. Bilişim teknolojileri öğretmeniyim. Air hafif olduğu için işimi görüyor. Ağır işler yapmıyorum. Hele W*ndows bir cihaz aman aman, ben çalışan makine isterim.

Finansal olarak nasıl bir yardım istiyorsunuz ki, konu basit. Enflasyon yüksek, nakit bulmak zor. Herkes kredi kartıyla yaşıyor. Elinizdeki kredi kartı ile vade farksız taksit yapın, elinizdeki parayı da güvenli bir yatırım aracına koyun. Bu tavsiyeden ziyade herkesin yaptığı bir şey.

Çalışmıyor. Ancak konunun dışına çıkmamak adına daha fazla yazmak istemiyorum

Nakitim var. Kart yerine nakiti değerlendirme gibi bir yol izleyen varsa (yatırım yapanlar, fon takibi yapanlar, faiz geliri elde edenler) onların tavsiyelerini merak ediyorum. Zira ben şu ana kadar bu tür tecrübeler edinemedim.

Yatırım tavsiyesi değildir, istatistiksel olarak nakitinizi güvende tutabileceğiniz en iyi alanlar güvenli liman olan altın ve para piyasası fonudur. Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

Yatırım tavsiyesi değildir, istatistiksel olarak nakitinizi güvende tutabileceğiniz en iyi alanlar güvenli liman olan altın ve para piyasası fonudur. Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

Beklediğim türden bir yorum, çok teşekkür ediyorum araştırma öneriniz için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…