23894

Becerikli
Selam, MacBook alalı 1 ay olacak.

Gün içerisinde aktif olarak kullanacağım 2 ay boyunca, şarj sağlığından gitmesin diye sürekli şarjda kullansam bataryaya zarar vermiş olur muyum? 80-20 metodunu yapmayacağım çünkü evdeyim. Şarjda kullanırsam batarya şişer mi, Windows PC'lerdeki gibi fişten mi alıyor direkt enerjiyi?

Gün içerisinde aktif olarak kullanacağım 2 ay boyunca, şarj sağlığından gitmesin diye sürekli şarjda kullansam bataryaya zarar vermiş olur muyum? 80-20 metodunu yapmayacağım çünkü evdeyim. Şarjda kullanırsam batarya şişer mi, Windows PC'lerdeki gibi fişten mi alıyor direkt enerjiyi?

MacBook bilmem ama bende iPhone 11 vardı. Azımsanmayacak derecede şarjda bakıyordum ve en son powerı yanmış. Telefoncu oyle soyledi ve garantiye gitti. Şu an garantide, sanırım sıfır iPhone verecekler. Ben tavsiye etmem şahsen.

Ben bir buçuk yıldır Macbook Air M1 i sadece prize takılı olarak kullanıyorum. Pil sağlığım %98.

Aralıklarla pilin tamamen bitmesine izin verin sadece bir şey olmaz, şarjda kullanmanın genel anlamda çok büyük bir zararı olmuyor.