MrTakovic

Çalışkan
3 harfli marketlerde satılan limon suyunu yemeğe dökerken yanlışlıkla elimden kaydı ve MacBook'un kasa ile ekran bağlantısı (menteşelerin oraya) olan yere döküldü. Hızlıca bıraktım bez peçete aldım temizlemeye çalıştım. L şeklinde koltuğa koydum, gece boyu kurumasını bekledim yine de cihazı açmıyorum. En son kontrol ettiğimde mikrofon, hoparlör ekran ve sistem stabil çalışıyordu ancak yine de içimde tereddüt var; bu dökülen yerde 3-4 tane bölüm var, hoparlör mü yoksa başka bir şey için mi bilmiyorum. Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirse sevinirim. Cihaza en kötü ihtimalle ne olur ve ne kadarlık masraf çıkar veya en iyi ihtimalle ne olur?

Cihaz: MacBook Air M3 15"

Limon suyu biraz sıkıntılı bir şey. Rengini bile kaçırabilir bilgisayarın asitli olması sebeiyle. Bir de kuruduğu zaman çıkarması cidden çok zor bir şey limon suyunu. İyice temizlediğinden emin olmak dışında yapabilecek bir şeyin olduğunu sanmıyorum. MacBook Pro olsaydı orada fan delikleri oluyor ama Air’de ne amaçla bölümlenmiş orası bilmiyorum açıkçası. Şu anda çalışmasında bir sıkıntı yoksa ilerde de olmaması için dua etmekten başka bir yol göremiyorum. Bir sıkıntı hissedersen götürürsün servise…